Retail Park geeft vertrouwen in Almere Poort

vrijdag 25 februari 2011
timer 3 min
Retail Park bestaat uit 30.000 vierkante meter grootschalige winkels en 5.000 vierkante meter horeca & leisure.

Adri Duivesteijn, wethouder duurzame ruimtelijke ontwikkeling, TCN en Dura Vermeer presenteerden vrijdagmiddag 25 februari de plannen voor de ontwikkeling van Retail Park Almere; een retail park dat bestaat uit 30.000 vierkante meter grootschalige winkels en 5.000 vierkante meter horeca & leisure.

 

Wethouder Adri Duivesteijn: “We zitten midden in een crisis, en juist in perioden van crisis zie je creativiteit naar boven komen, dan kom je tot de kern van de zaak. Als je in dit soort tijden iets voor elkaar krijgt dan slaagt dat ook. Almere is een toplocatie voor bedrijven en grote winkels. Het initiatief om midden in crisistijd een groot retail park in Almere Poort te bouwen geeft dat nog eens overduidelijk aan. Het park heeft een hoogwaardig voorzieningenniveau en geeft een flinke impuls aan de werkgelegenheid in Almere en de regio ”


Maak het mee

In het Retail Park vindt de consument in meer dan veertien grote winkels wat hij nodig heeft op het gebied van sport, spel en vrije tijd. Retail Park Almere Poort is meer dan alleen een winkelvoorziening. Zo worden er verschillende evenementen georganiseerd en worden bezoekers en omwonenden actief betrokken bij de ontwikkelingen op en rond het park; zij helpen letterlijk mee het park ‘te maken’. De slogan van het Retail Park is dan ook: ‘Maak het Mee’. Bovendien wil het Retail Park ook haar steentje bijdragen aan de gemeenschap en het milieu. Bij de ontwikkeling en realisatie van het totale park is duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt.

 

Adri Duivesteijn: “Dit project brengt Almere Poort in beeld. Het project zorgt voor het vertrouwen in dit stadsdeel, er wordt gewoon gebouwd. En het wordt een project van de mensen zelf”. Het project biedt ook de mogelijkheid om door te gaan met andere projecten die rondom het toekomstige Retail Park komen.

Start bouw zomer 2011

Het Retail Park Almere Poort is één van de eerste grootschalige winkelontwikkelingen die in Almere Poort gerealiseerd worden en is gelegen in het Olympiakwartier. Het Olympiakwartier is het centrumgebied van Almere Poort en bevindt zich op een zichtlocatie langs de A6. Daarmee heeft het Retail Park een bijzonder goede ligging tussen Almere en de noordelijke Randstad en biedt het kans op een stevige regionale positie. De komst van het Retail Park naar Almere Poort levert een aanvulling op het voorzieningenaanbod van de stad en zet het daarmee Almere nog beter op de kaart als winkelstad. De start bouw staat gepland voor aankomende zomer. Volgens planning opent Retail Park Almere Poort begin 2013 haar deuren.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel