Renoveren kan veel slimmer, sneller en duurzamer

zondag 26 september 2010
timer 2 min
Bouwers, architecten en toeleveranciers ontwikkelen – al dan niet samen met de klant – integrale conceptuele werkmethoden voor de bestaande bouw.

Dat stelt Peter Fraanje, senior beleidsmedewerker duurzaamheid Bouwend Nederland, in het artikel Het Nieuwe Renoveren in Stedebouw & Architectuur. Volgens Fraanje is Het Nieuwe Renoveren aantrekkelijk omdat bestaande gebouwen in korte tijd worden gerenoveerd of vervangen zonder veel overlast en met de zekerheid dat de beloofde prestaties ook echt worden waargemaakt.

 

Duurzaamheid is een vanzelfsprekend onderdeel geworden van renovatie. Duurzaamheid zit steeds vaker ‘inside’ terwijl de bewoner wordt verleid met meer woonruimte en meer comfort.

 

Enorme potentiële markt

Bouwsnelheid, klantgerichtheid en een duurzame samenwerking met partners zijn de sleutels tot de enorme potentiële markt voor renovatie. Renovaties kunnen maanden duren waarbij zittende bewoners ofwel lang in stof en lawaai zitten of in een tijdelijke woning moeten bivakkeren. Om nog maar te zwijgen van de omwonenden die langdurig overlast ondervinden van de werkzaamheden. Voor particuliere woningbezitters is een traditionele verbouwing helemaal een crime: alsof je er een baan bij krijgt, al die beslissingen, al die verschillende mannetjes die een stukje van de verbouwing doen en voortdurend bezoek over de vloer dat zijn voeten niet veegt.

Gelukkig laten steeds meer bouwers zien dat het ook anders kan: een aanbouw of een dakkapel in één dag, een duurzame renovatie in een maand, een verbouwing in een week terwijl de particuliere klant geniet van een verbouwvakantie. Doordat er wordt gewerkt met vaste partners kan men optimaal afstemmen en samen de kwaliteit van proces en product garanderen. Daarmee sluiten de bouwers aan bij wat de klant wil: snelheid, geen gedoe, een vaste prijs en gegarandeerde kwaliteit.

 

Bestel het gehele themanummer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel