Renovatie van Loefzij

woensdag 24 november 2010
timer 2 min
In nauw overleg met de bewoners is vastgesteld op welke punten het seniorenappartementencomplex nog aan de huidige wooneisen voldeed en waar het verbeterd kon worden.

Het appartementencomplex dateert uit 1972, bestaat uit 30 beneden/bovenwoningen en 70 appartementen met galerijontsluiting rond een groen binnengebied en wordt bewoond door senioren.

 

Het pand is gerenoveerd volgens een ontwerp van de architecten Bart Duvekot, Menno Trautwein en Jan Verberne. Opdrachtgever voor de renovatie was De Alliantie Ontwikkeling uit Huizen.  

 

Enkel glas is vervangen door isolatieglas, het hang- en sluitwerk is vervangen door extra licht bedienbaar materiaal, het buitenmetselwerk is schoongespoten, ramen en deuren vervangen en al het houtwerk is opnieuw geschilderd. Tijdens deze werkzaamheden konden de bewoners in hun woning blijven wonen.

 

De dichte metselwerk buitengevels van het hoofdtrappenhuis zijn volledig vervangen door glazen puien en de gesloten metselwerk vluchttrappenhuizen zijn vervangen door transparante trappartijen. Het interieur van het trappenhuis is voorzien van witgestuukte wanden en plafonds, naturel houten deuren en van een leistenen tegelvloer. De toegankelijkheid van de woningen is verbeterd door het ophogen van de galerijen en het per woning toevoegen van het balkon aan de op de zon gelegen galerijen, dat tevens als passeerplaats kan functioneren.

 

Door de bestaande galerijen uit te breiden met balkons, zijn de toegangen royaler geworden en geschikt voor recreatieve doeleinden. Door de uitkragende balkons en door de galerij deels te voorzien van een glazen gevel, bieden de galerijen nu ook beschutting tegen wind en regen.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel