Renovatie Cyclusflats Deventer

woensdag 20 maart 2024

In Deventer zijn tien Cyclusflats te vinden. Deze flats waren toe aan renovatie en daarom heeft Woonbedrijf Ieder1 aan Triflex gevraagd om een plan te maken voor het renoveren van de flats. De eerste flat werd in 2014 met Triflex gerenoveerd en momenteel zijn bijna alle flats weer als nieuw. Een mooi project, waarbij wij trots zijn op de samenwerking en onze bijdrage. Benieuwd naar hoe dit project is aangepakt? Lees dan snel verder en bekijk de video.

In deze video vertellen Bastiaan van Essenveld en Mario van Ginkel, collega’s bij Triflex, en Mark Hofhuis, operationeel manager bij NVT Betonrenovatie (voorheen NVT Onderhoudsgroep), hoe ze te werk zijn gegaan en hoe de samenwerking verliep. Bij de andere flats zijn erkende Triflex applicateurs Neston en Blom aan de slag gegaan.

De uitdaging

De Cyclusflats kenden de nodige problemen met lekkages, inwatering en scheurvorming. Dit vroeg om een oplossing, die Triflex kon bieden. Daarnaast was de bereikbaarheid van de appartementen voor de opdrachtgever een cruciaal aspect. Triflex systemen hebben een zeer snelle uitharding en daarmee wordt de overlast tot een minimum beperkt.

Doordat het om tien flats ging, was het van belang dat er een uitgebreid plan op tafel kwam voor het renoveren van alle flats. Alle betrokken partijen droegen daar samen een steentje aan bij.

De oplossing

Bij de flat in de video is eerst het oude systeem verwijderd van de betonnen ondergrond en daarna begon het opbouwen met het nieuwe systeem: het Triflex BTS-P systeem. Gezien de verhoogde kans op scheurvorming in afschotlagen, is er gekozen voor dit systeem. Het BTS-P systeem is een volledig gewapende en scheuroverbruggende afwerking die het gehele oppervlak betrouwbaar en duurzaam beschermt. Door in het oppervlak kwartszand fijn te strooien, ontstaat een antislipstructuur, die aan de wensen van de opdrachtgever voldoet.

Triflex Cyclusflat Deventer

Het resultaat

Volgens Mark Hofhuis mag het eindresultaat er zeker zijn en is hij tevreden over de samenwerking: “De samenwerking met Triflex is zeer goed. We kunnen vaak sparren over probleemgevallen en ze helpen ons goed bij het bedenken van oplossingen.”

Ook Bastiaan van Essenveld (Triflex) is zeer tevreden: “Ik denk dat dit een heel mooi voorbeeld is van een goede samenwerking tussen de opdrachtgever, ons als leverancier en onze erkende Triflex applicateur.”

Triflex Cyclusflat Deventer

Mario van Ginkel (Triflex) sluit ten slotte af: “Na oplevering door NVT Betonrenovatie hebben de bewoners weer een veilige, zeer fraaie vloer, waar ze de komende jaren veel plezier aan kunnen beleven.”

Bron: Triflex