Release: Cradle to Cradle ® criteria voor de gebouwde omgeving

donderdag 7 oktober 2010
timer 2 min
Cradle to Cradle ® (C2C) is een paradigma-veranderend innovatieplatform dat in de jaren negentig is ontwikkeld door Michael Braungart en William McDonough.

Sindsdien zijn er vele boeken, tijdschriftartikelen en documentaires over C2C in een groot aantal talen gepubliceerd.

 

Ondanks deze grote attentiewaarde zijn veel ontwerpers en architecten nog niet vertrouwd met het toepassen van C2C-concepten in de gebouwde omgeving, zoals het gebruik van de juiste materialen.

Vanaf 2008 nam het aantal ontwerpers, architecten en ingenieurs die voor het C2C-concept kozen snel toe. Ook vanuit de overheid werd het C2C-concept gestimuleerd en met name de toepassing ervan in renovatie en nieuwbouw van gebouwen. Deze ontwikkelingen resulteerden in het vastleggen van Cradle to Cradle ® Criteria voor de gebouwde omgeving door Douglas Mulhall en Michael Braungart.

 

Het doel van deze uitgave is ontwerpers te voorzien van een leidraad voor het ontwikkelen van een gebouw met meetbare C2C-eigenschappen. Het oogmerk van deze criteria, en zich hiermee onderscheidend als C2C, is niet het minimaliseren van de negatieve effecten maar is vooral gericht op het maximaliseren van de positieve effecten.

 

Een onmisbare publicatie voor iedere professional die in de praktijk aan de slag wil met C2C in de gebouwde omgeving. Er zijn al veel publicaties verschenen over de interpretatie en toepassing van Cradle to Cradle ® in de gebouwde omgeving, maar deze publicatie is de geautoriseerde versie.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel