Prokind scholengroep ontvangt GreenLight Award 2011

woensdag 22 juni 2011
timer 2 min
Prokind scholengroep uit Spijkenisse ontving de prestigieuze GreenLight Award van de Europese Commissie. De holengroep reduceerde het verbruik van energie in 2010 met maar liefst 80 procent door het plaatsen van hoogfrequente verlichting, daglichtsensoren en spiegeloptieken. De prijs werd uitgereikt door Agentschap NL in het kader van de Taskforce Verlichting.

De GreenLight Awards zijn een initiatief van het Joint Research Centre (JRC) van de Europese Commissie en bedoeld om organisaties in zowel de private als de publieke sector te stimuleren om met energiebesparing aan de slag te gaan. Dit jaar ontvingen acht organisaties in Europa, waaronder de gemeente Tilburg en de Prokind Scholengroep, een award voor hun inspanningen op het gebied van energiebesparing in de verlichting. .

 

Geld besparen

“Er valt op scholen veel geld te besparen op verlichtingsenergie”, aldus Ruud Vet, GreenLight manager van de Prokind Scholengroep, een stichting van zeventien locaties voor openbaar primair onderwijs in Spijkenisse. “Met eenvoudige maatregelen hebben wij op afzonderlijke locaties tot 80% bespaard, en dat zonder hakken of breken. De investeringen hebben we binnen 1,5 jaar terugverdiend. We zijn hier natuurlijk erg blij, zeker in deze tijd van bezuinigingen. Dat wij nu beloond worden met een GreenLight Award is een kroon op onze inspanningen en hopelijk een stimulans voor andere scholen en schoolbesturen ”. De stichting Prokind Scholengroep bespaart per jaar 26,5 MWh. In totaal is inmiddels 40.400 kWh bespaard.

 

Over het GreenLight Programma

Het GreenLight Programma is een initiatief van de Europese Commissie ter stimulering van kwalitatief hoogwaardige en energiezuinige verlichting. Het programma stelt zich tot doel verlichting kwalitatief te verbeteren, energiezuiniger te maken en zodoende geld te besparen, emissies te verminderen en ‘global warming’ terug te dringen.

 

Over de Taskforce Verlichting

De Taskforce Verlichting voert, in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, activiteiten uit om energiezuinige verlichting in Nederland tot de standaard te maken en lichthinder te beperken. In de Taskforce werken marktpartijen, overheidsorganen en brancheverenigingen samen.

 

In het kader van de ondersteuning van de Taskforce Verlichting is Agentschap NL het contactpunt in Nederland voor het Europese GreenLight Programma. Zie www.taskforceverlichting.nl.

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel