Prijsuitreiking VELUX Trophy 2010 op 7 februari in het Bouwhuis

donderdag 6 januari 2011
timer 2 min
Integrale ontwerpen met optimale daglichttoetreding en wooncomfort beloond.
Op maandag 7 februari 2011 vindt tijdens de Internationale Bouwbeurs in Utrecht de prijsuitreiking van de VELUX Trophy 2010 plaats. Sneeuw gooide op de eerder geplande datum in december roet in het eten, waarna organisator VELUX Nederland uit voorzorg de prijsuitreiking had uitgesteld. De VELUX Trophy wordt nu tijdens de Bouwbeurs voor het eerst uitgereikt in het Bouwhuis (Hal 7 stand E010). De Trophy gaat naar een woningbouw- of utiliteitsbouwproject waarin met VELUX producten optimale daglichttoetreding en een comfortabel binnenklimaat is gecreëerd. Daarnaast wordt getoonde expertise in samenwerken tussen architect, aannemer en bouwmaterialenhandelaar beloond. Het winnende project ontvangt een VELUX Trophy en een geldbedrag van 7.500 euro verdeeld over de deelnemende architect, aannemer en bouwmaterialenhandelaar.

Beoordelingscriteria

De jury bestaande uit Hans Ruijssenaars (Directeur Hans Ruijssenaars Architecten B.V.), Rob de Groot (Manager BouwGarant), Gert Smit (Voorzitter HIBIN) en Michel Sombroek (Algemeen Directeur van VELUX Nederland B.V.) heeft alle ingezonden projecten beoordeeld aan de hand van verschillende criteria. Zo wordt gekeken of de gerealiseerde daglichttoetreding en het binnenklimaat van het gebouw optimaal zijn, hoe de VELUX producten zijn toegepast en hoe de samenwerking tussen de verschillende partijen tijdens het project heeft plaatsgevonden. De 21 projecten die aan alle beoordelingscriteria voldeden, worden nu samen met de ‘Dakraamkunst’ schilderijen van de Vlaamse absurdist en cartoonist Luc Zeebroek, alias Kamagurka tentoongesteld in het Daglicht Advies Centrum van VELUX Nederland B.V. in De Meern.

De VELUX Trophy wordt uitgereikt door Hans Ruijssenaars. Voorafgaand aan de prijsuitreiking geeft Atto Harsta (Directeur Aldus bouwinnovatie), een creatieve en strategisch ingestelde bouwvisionair die met beide benen op de bouwplaats staat, een lezing over ‘The art of Daylighting’. Hierin vertelt hij hoe u een duurzame verandering tot een werkelijk succes maakt.

Zowel de lezing als de prijsuitreiking zijn vrij toegankelijk voor belangstellenden. Meer informatie over de VELUX Trophy en een mogelijkheid tot aanwezigheid staat op www.velux.nl/veluxtrophy.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel