Politiekeurmerk voor alle nieuwbouwwoningen in Utrecht

vrijdag 2 juli 2010
timer 1 min
Bouwend Nederland en de gemeente Utrecht gaan nauwer samenwerken. 

Bouwend Nederland en de gemeente Utrecht gaan nauwer samenwerken om meer nieuwbouwwoningen in de domstad op te leveren met het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Het boetesysteem dat Utrecht overweegt te introduceren voor ontwikkelaars, die afspraken over de kwaliteit van het hang- en sluitwerk niet nakomen, is echter nog niet van tafel.
Utrecht wil als inbraakgevoelige gemeente dat alle nieuwbouwwoningen het PKVW krijgen. Tot nu toe lukt dat slechts in een klein aantal gevallen. Maar anders dan het gemeentebestuur denkt, heeft dat volgens Bouwend Nederland niet met de kosten te maken. Overleg tussen beide partijen waarbij een aantal nieuwbouwprojecten onder de loep werd genomen, wees uit dat veel woningen op grond van ruimtelijke aspecten niet voor het keurmerk in aanmerking komen. Utrecht en Bouwend Nederland zijn overeengekomen dat de gemeente vaker tussentijds op de bouwplaats controleert of aan de voorschriften van het keurmerk wordt voldaan. 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel