PlusWonen van VolkerWessels nog slimmer en duurzamer

dinsdag 5 april 2011
timer 2 min
VolkerWessels vernieuwde het PlusWonen concept voor grondgebonden woningen en appartementen. De vernieuwing richtte zich op het verhogen van de flexibiliteit, het creeren van meer keuzemogelijkheden, en het verlagen van de EPC.

Alle woningen hebben een EPC van 0,54. Een EPC van 0 of een passiefhuis behoort tot de mogelijkheden. In de filosofie van de Trias Energetica zoekt het nieuwe PlusWonen de duurzame oplossing meer in de thermische schil (waaronder  isolatie) dan in de installaties. PlusWonen integreert het ClimatReady concept van VolkerWessels.

Plussen
PlusWonen levert betaalbare woningen op door snel en efficiënt te bouwen volgens de uitgangspunten van conceptueel bouwen. Starters, doorstromers, studenten, senioren, gezinnen met opgroeiende kinderen en de vermogende consument: door de grote architectonische vrijheid kan PlusWonen vrijwel elk doelgroep bedienen.

 

VolkerWessels luistert daarbij nadrukkelijk naar de behoeften van bewoners. Op basis van gebruikerservaringen en de wensen van partners als woningbouwcorporaties en ontwikkelaars is PlusWonen doorontwikkeld. Zo voorziet het vernieuwde PlusWonen nu in een variatie aan plattegronden en zijn ook appartementen aan het concept toegevoegd.

 

Boele & van Eesteren, werkmaatschappij van VolkerWessels, is inmiddels in Moordrecht het eerste project met appartementen volgens het PlusWonen principe gestart. Uiteraard biedt PlusWonen ook volop mogelijkheden voor de liefhebbers van eigentijdse of ‘klassieke’tweekappers, hoek- en rijwoningen en vrijstaande villa’s.

Keuzevrijheid voor bewoners
Op projectniveau kunnen projectontwikkelaars en corporaties kiezen uit een groot aantal plattegronden en casco’s. Een uitbouw, erker of dakkapel en verschillende gevels, daken en goten – de consument bepaalt.

www.pluswonen.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel