Plafondhoog brandwerend veiligheidsglas

maandag 27 september 2010
timer 2 min
CGI International heeft met Pyroguard Impact 30 een nieuw brandwerend veiligheidsglas op de Nederlandse markt gebracht dat niet alleen sterk, maar ook heel dun is. Pyroguard Impact 30 is slechts 7mm dik en is het enige brandwerende glas van die dikte dat voldoet aan de letselveilige 2B2-classificatie (doorvalveiligheid). Het glas is makkelijk en overal toepasbaar, bijvoorbeeld in normale houten kozijnen. Bovendien is Pyroguard Impact 30 door TNO-TÜV getest en gecertificeerd tot plafondhoogte (2750mm).

Daarmee komt CGI tegemoet aan de wens van menig architect: een dun, maar toch sterk glas dat aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet en tot 2750 mm hoog toegepast mag worden. CGI International verwacht binnenkort met nog grotere formaten op de markt te komen. De introductie is een gevolg van de forse investeringen die CGI International de afgelopen drie jaar deed in research & development.

 

Pyroguard Impact 30 is brandwerend in klasse EW30. Dit betekent dat het 30 minuten vlamdicht is en de warmtestraling aanzienlijk reduceert. Een ander voordeel van Pyroguard Impact 30 is dat het niet verkleurt onder invloed van UV en dus zowel binnen als buiten gebruikt kan worden Daarnaast hebben de erkende Pyroguard licentiehouders het glas op voorraad: Pyroguard Impact 30 is dus snel leverbaar. Zoals bij alle types Pyroguard is het mogelijk  Pyroguard Impact 30 te gebruiken in een samenstelling met figuur- of satijnglas. Dit alles resulteert in een keur van nieuwe ontwerpmogelijkheden.

 

De ontwikkelingen komen niet uit de lucht vallen. Vorig jaar bracht CGI International al verschillende innovatieve nieuwe producten op de markt waaronder het supersterke en zeer brandwerende Pyroguard Insulation. De glasfabrikant investeerde de afgelopen drie jaar bijna een miljoen euro in een eigen, zeer modern laboratorium en research & development. Zo werd er een samenwerkingsverband aangegaan met de universiteit van Leeds en daarnaast werd er een gespecialiseerde en ervaren polymeer chemicus in dienst genomen. De investeringen moeten leiden tot nog veiliger en sterker brandwerend glas.

 

www.cgii.co.uk

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel