Parkeergarages: ventileren of sprinkleren?

donderdag 10 maart 2011
timer 2 min
Ventileren of sprinkleren? Die vraag staat centraal tijdens het eerste IFE Congres 1 april in Groningen.
Naar aanleiding van de brand in ondergrondse parkeergagarge De Appelaar in Haarlem laaide de discussie op of je parkleergarages niet brandveilig kunt maken met sprinklers. Tegenstanders zijn niet enthousiast en wijzen op juist het verspreiden van brand in parkeergarages door sprinkleren, omdat water als medium fungeert voor olie.
 
Sprinkleren
Voor en tegen worden door verschillende sprekers afgewogen en toegelicht tijdens het eerste congres van IFE Nederland  1 april in Hanze Hogeschool in Groningen, onder leiding van dagvoorzitter is Thomas Faber, commandant Brandweer Stad en Regio Groningen.
 
IFE Nederland
IFE Nederland is een Nederlandse afdeling van The Institution of Fire Engineers (IFE). De IFE is een internationaal netwerk van professionals op het gebied van Fire Safety Engineering (FSE). De IFE heeft wereldwijd meer dan 12.000 leden en heeft afdelingen in 40 landen. Lees meer over de IFE op www.ife.org.uk.
 
Initiatief
Het oprichten van IFE Nederland is een initiatief van Hanzehogeschool Groningen, midden in de broedplaats van toekomstige Fire Safety Engineers: de opleiding FSE van de Hanzehogeschool Groningen. Bedenkers, docenten, studenten en partners van deze opleiding hebben de handen ineen geslagen om een netwerk te starten van professionals op het gebied van Fire Safety Engineering.

 

http://www.ife-nederland.com/index.php?sp=1&n=4

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel