Otis maakt lifttechniek nog groener

dinsdag 22 juni 2010
timer 2 min
Otis breidt haar assortiment groene liften uit met drie nieuwe moderniseringspakketten.

In 1999 stond Otis Elevator Company aan de wieg van de Gen2™, de meest energiezuinige lift ter wereld. Enkele jaren later zag de moderniseringsvariant, de Gen2mod™, het levenslicht. In de afgelopen jaren werd de techniek doorontwikkeld en verbeterd. Nu breidt Otis haar assortiment groene liften uit met drie nieuwe moderniseringspakketten.

 

Een tot drie keer langere levensduur door de platte banden, de energiezuinige direct aangedreven synchroonmotor en hergebruik van remenergie door de ReGenDrive; de Gen2mod™ geldt als de meest energiezuinige liftmoderniseringoplossing van de huidige generatie liften. En één van de meest populaire: wereldwijd werden meer dan 100.000 Gen2™ liften geplaatst. Zo ook in ’s werelds hoogste gebouw, de Burj Khalifa in Dubai, waar 25 Gen2™ liften zijn geplaatst.

 

Dezelfde voordelen die de Gen2™ biedt zijn te behalen op moderniseringsgebied. Voor de bestaande liftenmarkt is hiervoor de Gen2mod™ ontwikkeld. Deze verandert een gewone tractielift naar een Gen2mod™ tractielift. Hierdoor wordt het energiegebruik tot 70% gereduceerd.

 

Met de introductie van de ‘Gen2mod Hydro™’ wordt ook de hydraulische lifttechniek energiezuiniger. Door Gen2™-techniek toe te passen, verandert de hydraulische lift in een tractielift. Daardoor is er geen olie meer nodig en wordt het energiegebruik tot 80% gereduceerd.

 

Het ‘Gen2mod™ Stand Alone’-pakket maakt de nieuwe generatie groene liftoplossingen compleet. Het pakket kan worden toegepast op alle liften die gebruikmaken van een MCS220 besturingssysteem, waarbij na modernisatie de ReGen Drive het energieverbruik tot 60% reduceert.

 

Naast het ontwikkelen van energiezuinige liftoplossingen, investeert Otis in duurzame productie. Otis bouwde in China ’s werelds eerste klimaatneutrale liftenfabriek. In het gebouw wordt het daglicht optimaal benut en natuurlijke klimaatbeheersing is gecreëerd door het dak uit te rusten met beplanting en reflecterend materiaal. De fabriek bespaart jaarlijks 25% energie.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel