Omlegging A9: ruimte voor villawijk in Badhoevedorp

dinsdag 19 april 2011
timer 2 min
Het stedenbouwkundig ontwerp voor de nieuwe dorpse villawijk Quatrebras is gereed. Dit is het eerste ontwerp dat is opgesteld voor het project Badhoevedorp, de integrale gebiedsontwikkeling met de omlegging van de A9.

Nu de A9 ten zuiden van Badhoevedorp wordt omgelegd, worden de komende jaren in Badhoevedorp onder meer 1.100 woningen, zes hectare bedrijven­terrein, 45.000 vierkante meter aan kantoorruimte, een nieuw dorpscentrum en een sport- en recreatiegebied ontwikkeld.

De ontwikkelingen in Badhoevedorp worden, in nauwe samenwerking met de gemeente, ter hand genomen door Badhoevebuurt C.V., een samenwerking tussen AM B.V. en Bohemen B.V.

 

Groene dorpse villawijk

Het woongebied Quatrebras wordt de nieuwe groene dorpse villawijk rondom een bestaand park in Badhoevedorp. In het woongebied komen vooral vrijstaande, twee-onder-een kap woningen en villa appartementen. Met de woningontwikkeling wordt gericht op het dorps wonen aan de zuidkant van Amsterdam. In 2013 wordt gestart met de bouw van de eerste woningen. Nu het ontwerp op 29 maart 2011 is vastgesteld door het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Haarlemmermeer kan een vervolg worden gegeven aan de werkzaamheden voor het nieuwe woongebied Quatrebras.

 

In 2011 zal tevens worden gestart met het opstellen van het ontwerp voor het tweede woongebied (deelgebied Schuilhoeve) en de uitbreiding van Airport Businesspark Lijnden (deelgebied Lijndenhof). Later volgen het centrum en het sport- en recreatiegebied De Veldpost.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel