Officiële start bouw Interim-huisvesting Woonzorgcentrum Innersdijk

vrijdag 24 juni 2011
timer 2 min
Woensdag 22 juni werd door Wagenbouw B.V. uit Sliedrecht en opdrachtgever Zorggroep Groningen , het startsein gegeven aan de bouw van de tijdelijke huisvesting van Verpleeghuis Innersdijk in Ten Boer. Een unit van de tijdelijke huisvesting werd door een hijskraan op de juiste plek gezet.

Mevrouw T. Hamstra, locatiemanager Verpleeghuis Innersdijk en mevrouw Y. Verlaan van de Cliëntenraad Innersdijk opende de unit door het valdoek naar beneden te trekken. In de unit zat een immens grote taart verstopt, waarna genodigden hiervan konden genieten. Na deze officiële start van de bouw is de taart geserveerd op de locaties Innersdijk en Bloemhof, zodat ook de cliënten en medewerkers van Zorggroep Groningen konden meegenieten van de feestelijkheden.

 

Innersdijk

De tijdelijke huisvesting van Innersdijk is noodzakelijk omdat het huidige pand van het verpleeghuis van Zorggroep Groningen in de Groninger wijk Beijum begin 2012 wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Naar verwachting zal het proces van sloop en nieuwbouw van Innersdijk in Groningen maximaal drie jaar in beslag nemen. Tot die tijd zullen de cliënten, medewerkers en vrijwilligers hun intrek nemen in de tijdelijke huisvesting in Ten Boer.  Voor Wagenbouw B.V. is dit de grootste interim-huisvesting in haar bestaan.

 

Snel, flexibel en duurzaam

Met dit project van ruim 12.000 m2  laat Wagenbouw zien dat ze in staat is met prefab bouw een omvangrijk zorggebouw te realiseren met een passende uitstraling. Het wordt een zorgcentrum met voor elke bewoner een eigen zit-slaapkamer en het gebouw beschikt over zorgspecifieke voorzieningen, zoals een revalidatieafdeling, een palliatieve afdeling, een brasserie en vele ondersteunende diensten. Door het gebruik van modulaire bouwelementen is het pand bijzonder flexibel en kan het na de gebruiksperiode snel gedemonteerd worden en ergens anders weer worden opgebouwd.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel