Officiële lancering van het project Groen Wonen(r)

vrijdag 8 oktober 2010
timer 2 min
Groensector en bouwbranche zetten eerste stappen naar integrale samenwerking.

Op 7 oktober vond de officiële lancering van het project Groen Wonen(r) plaats op de internationale vakbeurs GrootGroenPlus in Zundert. Onder grote belangstelling reikte CIB-directeur Piet Oskam de eerste exemplaren van de bij het project behorende Toolkit Groen Wonen(r) uit aan vertegenwoordigers van de VHG en De bouwsector. Ook de bouw- en groenbedrijven die de Groen Wonen(r)- methodiek mede hebben ontwikkeld kregen een exemplaar uitgereikt.

 

Met Groen Wonen(r) wordt nieuwbouw groen

 Bij de nieuwbouw van een woning wordt aan alles gedacht, behalve aan de tuin. De invulling daarvan wordt maar al te vaak naar een later moment verplaatst. Gevolg: de tuin ligt er het eerste jaar van bewoning troosteloos bij en nieuwe bewoners banen zich door een modderpoel naar hun nieuwe huis.

Om hier verandering in te krijgen moeten bouwpartijen kopers de mogelijkheid bieden om de tuin mee te nemen in het bouwproces. Hiervoor moet vanaf de ontwerpfase worden samengewerkt tussen de betrokken bouwpartijen en bedrijven uit de groensector.

Uit een door Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom (CIB) landelijk uitgevoerd onderzoek is gebleken dat 80% van de potentiële huizenkopers toegevoegde waarde ziet in het gelijktijdig opleveren van de tuin en de nieuwbouwwoning.

Om op deze behoefte in te spelen heeft het CIB het innovatienetwerk Groen Wonen(r) in het leven geroepen. Binnen dit netwerk werken groenvoorzieners en ontwikkelende aannemers samen om te komen tot een meer integrale samenwerking tussen de bouw- en tuinsector.

 

Stapsgewijze methodiek

Groen Wonen(r) biedt groenvoorzieners en bouwbedrijven een methodiek die hen ondersteund bij het zoeken van de juiste partner de inrichting van de bedrijfsprocessen, de samenwerking en de positionering. Deze methodiek, die beschreven is in de Toolkit Groen Wonen(r), beschrijft stapsgewijs hoe een 'Groen Wonen(r) nieuwbouwproject' gerealiseerd kan worden. Naast deze Toolkit worden gebruikers tijdens het gehele proces geadviseerd door het CIB zodat zij optimaal kunnen profiteren van de voordelen van Groen Wonen(r).Ook krijgen de gebruikers ook de beschikking over de bijbehorende Communicatiekit waarmee zich kunnen profileren als aanbieder van Groen Wonen(r).

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel