Offerteprogramma ArchiCalc klaar voor 6% regeling

zaterdag 2 oktober 2010
timer 2 min
Door een druk op de knop kunnen gebruikers kiezen om de 6% regeling op te nemen in het staartblad.

Om de woningmarkt een impuls te geven, heeft het kabinet het btw-tarief op arbeid voor verbouwingen of herstelwerkzaamheden tijdelijk verlaagd van 19 naar 6%.  Archidat heeft daar direct op ingespeeld en een handige aanpassing doorgevoerd in het calculatieprogramma ArchiCalc. Door een druk op de knop kunnen gebruikers kiezen om de 6% regeling op te nemen in het staartblad.

 

Omdat het calculatieprogramma ArchiCalc ook veel door aannemers- en klusbedrijven wordt gebruikt, lag voor Archidat de aanpassing voor de hand. Directeur Max de Jong: “Om te kunnen begroten heeft men betrouwbare kosteninformatie nodig en een gebruiksvriendelijk offerteprogramma. Op deze manier willen we het voor gebruikers mogelijk maken om zonder veel gedoe de 6% regeling op een snelle en nette manier mee te nemen in de begroting.”

 

De tijdelijke verlaging van het btw-tarief is tot stand gekomen na overleg tussen minister De Jager van Financiën, Bouwend Nederland, MKB-Nederland en VNO-NCW. Deze organisaties gaan zich er voor inzetten dat hun leden het voordeel doorberekenen aan de klant. De btw-verlaging op arbeidskosten geldt bij herstel- en verbouwwerkzaamheden aan woningen die minimaal twee jaar oud zijn. Voor materialen blijft gewoon het 19% btw-tarief van kracht. De speciale regeling geldt tussen 1 oktober 2010 en 1 juli 2011.

 

ArchiCalc is een gebruiksvriendelijk offerteprogramma waarbij men tevens beschikt over actuele kostenbibliotheken. Elke bibliotheek bevat ruim achtduizend bouwdelen kosteninformatie die dient als basis voor een begroting. ArchiCalc is opgebouwd volgens de NL/SfB classificatie en kan geleverd worden met de bibliotheken Woningbouw, Utiliteitsbouw, Onderhoud & Renovatie, Verbouw en Schilderwerk.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel