Nut en noodzaak van energielabels

woensdag 15 september 2010
timer 1 min
In onder andere woningcorporatieland is de afgelopen jaren hard gewerkt om de zogenaamde Energielabels te laten produceren. Deze Energielabels, die een belangrijke aanvulling zijn, gaan zowel technisch als fi nancieel, economisch en fi scaal invloed uitoefenen op de waardecreatie van het vastgoedbezit. De eerste stap is gezet, maar om met deze Energielabels aanvullend beleid te kunnen uitzetten is grote bewustwording, materiekennis en toekoms perspectief noodzakelijk.

De overgang van de traditionele aanpak uit het verleden naar een integrale aanpak levert alleen maar voordelen op. Niet alleen bouwkundige en energetische uitgangspunten zijn van belang,

maar ook de economische resultaten op langere termijn in relatie tot de fi scale mogelijkheden.

 

Integraal

Om dit integraal concept te kunnen gebruiken voor het totale bezit, complex, deelvoorraad of blokwoningen is het van het grootste belang dat de juiste data (inventarisatie, elementen en hoeveelheden) worden beoordeeld en eenduidig worden vastgelegd. Bij een constant integrale benadering kan men met betrouwbare informatie elk financieel model voeden en daaruit ook betrouwbare informatie zichtbaar maken.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel