Nieuwe woningen in 2011 nog energiezuiniger

maandag 19 juli 2010
timer 1 min
Nieuwe woningen moeten vanaf 1 januari 2011 voldoen aan een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,6 in plaats van de huidige 0,8 die nu geldt. Dit heeft minister van Middelkoop (Wonen, Wijken en Integratie) aan de Kamer meegedeeld.Nieuwe woningen in 2010 nog energiezuiniger

De invoering van de aangescherpte EPC is losgekoppeld van de invoering van het integrale Bouwwerkbesluit, dat naar verwachting per 1 juli ingevoerd zal worden. Agentschap NL heeft in opdracht van WWI een aantal instrumenten ontwikkeld om gemeenten te ondersteunen bij toetsing van bouwaanvragen en bij gericht EPC- toezicht op de bouwplaats.

Per 1 januari 2011 zal naar verwachting ook de nieuwe norm voor de berekening van de energieprestatie, de EPG, worden ingevoerd.

Sancties
Vooruitlopend op de herziening van de Europese richtlijn energieprestatie van gebouwen, werkt het ministerie van VROM verschillende opties uit voor het invoeren van sancties als gebouweigenaren geen energielabel overhandigen aan de koper of nieuwe huurder terwijl dit wel verplicht is. De termijn voor het implementeren van deze richtlijn is twee jaar.

Deze opties worden momenteel voor advies voorgelegd aan marktpartijen en consumentenorganisaties. Na dit consultatieproces worden de mogelijkheden ter besluitvorming en een implementatieplan aangeboden dit najaar aan het nieuwe kabinet.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel