Nieuwe producten Roval Aluminium verlagen EPC-norm

vrijdag 8 juli 2011
timer 2 min
Roval Aluminium speelt met een nieuwe range duurzame producten in op de verlaging van de EPC-norm tot 0,6, die moet leiden tot een lagere CO2-uitstoot én op de tendens dat reeds in de ontwerpfase wordt gekozen voor aluminium detaillering.  Deze producten dragen zowel in materiaal als in functionaliteit bij tot een verlaging van de EPC-norm.

Met de nieuwe producten bevestigt Roval Aluminium haar leidende positie als innovatieve productontwikkelaar en –leverancier, die zich niet beperkt tot louter en alleen aluminium bouwproducten. Zo introduceerde Roval onder meer Solar Dak, Solar Randbeveiliging, Solar Zonwering, het Aluminium + Hout Gevelelement en privacyschermen.

 

Solar-systemen

Solar Dak is een zonne-energiesysteem met aluminium afwerking, dat geschikt is voor zowel utiliteitsbouw als voor woningbouw. Solar Dak is als los element eenvoudig op het dak te monteren. Met Solar Zonwering introduceert Roval een zonne-energiesysteem dat tegelijkertijd bescherming biedt tegen invallend zonlicht. Solar Randbeveiliging is een zonne-energiesysteem dat tevens dienst doet als randbeveiliging voor op het dak of borstwering. De randbeveiliging kan ook zonder de zonnepanelen geleverd worden.

 

Aluminium + Hout Gevelelement

Het Aluminium + Hout Gevelelement combineert het beste van twee werelden: het element heeft aan de binnenzijde de warme uitstraling van hout en aan de buitenzijde de duurzaamheid van aluminium beglazingsprofielen. Het gevelelement is in diverse modellen leverbaar.

 

Privacyschermen

Met de introductie van privacyschermen heeft Roval Aluminium haar programma verder uitgebreid. De privacyschermen voor bijvoorbeeld balkons en galerijen zijn in verschillende varianten leverbaar en uitstekend te combineren met glas.

 

Aluminium standaard in de ontwerpfase

Aluminium blijkt steeds vaker standaard in de ontwerpfase te worden meegenomen. Marketingmanager Edwin van Kemenade van Roval Aluminium legt uit hoe dat komt: “Aluminium wordt gezien als een product met ongekende esthetische mogelijkheden. Architecten laten zich graag hierdoor inspireren. Bovendien staat de duurzaamheid van aluminium als bouwproduct allang niet meer ter discussie. Het is onderhoudsarm en gaat een leven lang mee. Het is zowel een bouwproduct vóór de toekomst als ván de toekomst, een duurzame toekomst.”

 

www.roval.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel