Nieuwe onderhoudsvrije busmotorpomp

donderdag 6 januari 2011
timer 2 min
KSB introduceert op de ISH 2011 een nieuwe onderhoudsvrije, hoog-efficiënte busmotorpomp met traploze verschildrukregeling.

De internationale vakbeurs ISH 2011 wordt van 15 t/m 19 maart 2011 in Frankfurt gehouden.

 

De nieuw ontwikkelde pompen, die als verwarmingspompen voor toepassing in één- tot zesgroepsbehuizingen worden ingezet, lenen zich dankzij een mediumtemperatuurtraject van +2 graden Celsius tot +110 graden Celsius ook voor klimatiseringstoepassingen en industriële recirculatiesystemen. Vergeleken bij niet-geregelde verwarmingspompen zorgen de nieuwe, hoogst-efficiënte pompen voor besparingen op energiekosten die op kunnen lopen tot 90 procent. Ze voldoen momenteel al aan de efficiëntie-eisen van morgen.

 

De nieuwe pompen van de serie 'Riotronic P' behalen door hun EC-motortechnologie een tot nog toe niet bereikte energie-efficiëntie. Dankzij een hoog opstartdraaimoment en een speciale deblokkeringsfunctie is het nieuwe pomptype in hoge mate bedrijfszeker.

 

Een groot, overzichtelijk en bedieningsvriendelijk front-display maakt een intuïtieve en menu-gestuurde instelling van de pompen mogelijk. Het display geeft behalve de bedrijfstoestand ook de actuele vermogensopname in Watt en het energieverbruik in kiloWatt.

 

Technisch opmerkelijk is de automatische ontluchtingsfunctie, die vermogensverliezen en geluidshinder als gevolg van luchtophoping in het pomphuis voorkomt. Deze functie kan men na de installatie of na onderhoudswerkzaamheden via het bedienmenu activeren. De pomp voert daarbij automatisch de lucht uit de motorruimte af en maakt handmatig ontluchten overbodig. Na afloop van het programma keert de pomp automatisch in de vooraf ingestelde modus terug.

 

De compacte uitvoering maakt ook in moeilijke inbouwsituaties een probleemloze montage mogelijk. De pomp is seriematig af-fabriek voorzien van een thermische isolatie. De elektrische aansluiting wordt uiterst eenvoudig door middel van een stekerconnector gerealiseerd.

 

De nieuwe hoog-efficiënte pomp wordt in twee vermogensgrootten met een maximale opvoerhoogte van vier respectievelijk zes meter geleverd. De pomp is leverbaar in alle gangbare bouwlengten en nominale diameters.

 

KSB is een van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel