Nieuwe Gyvlon Reno gietvloer renoveert oude vloeren probleemloos

woensdag 20 april 2011
timer 2 min
De onlangs geïntroduceerde, nieuwe Gyvlon Reno gietvloer van de Van Nieuwpoort Groep renoveert oude probleemvloeren op eenvoudige wijze met hoge betrouwbaarheid. Hiermee wordt kostbare nieuwbouw voorkomen en vervallen eventuele sloop- en stortkosten (en de overlast hiervan).

De verhardingstijd is bovendien niet meer dan een dag waardoor het bouwproces versneld kan worden. Per dag kan er tot wel 1.500 vierkante meter vloer worden gerenoveerd.

 

Het verwerkingsproces van de vloeren is simpel en veel minder belastend voor de vloerenleggers. Gyvlon Reno is recent met succes toegepast in het Mauritsgebouw (Amsterdam), en een groot kantoor- en woontorencombinatie in Rotterdam. De Gyvlon Reno gietvloer is de ideale ondergrond voor afwerkvloeren als tegels, laminaat, linoleum of tapijt.

 

Toekomstbestendig

Van Nieuwpoort kiest met Gyvlon Reno bewust voor een toekomstbestendig en duurzaam mortelproduct. Zo bestaat de nieuwe gietvloer voor 100% uit gerecycled bindmiddel. De nieuwe renovatiemortel kan door de uitstekende vloeieigenschappen al vanaf 1 centimeter laagdikte worden aangebracht. Het krimpgedrag van de Gyvlon Reno renovatiemortel is praktisch nihil, waardoor er geen spanningen ontstaan tussen verschillende lagen in de vloeropbouw. Te hoge materiaalspanningen van nieuwe overlagingen leidden in het verleden vaak tot onthechting en scheurvorming.

 

Hoogwaardige anhydriet gietvloer

Gyvlon Reno is een hoogwaardige anhydriet gietvloer. Aan het Komo-gecertificeerde Gyvlon anhydriet bindmiddel wordt in de Van Nieuwpoort betoncentrale een combinatie van additieven toegevoegd. Het product komt met de mixerwagen rechtstreeks van de betoncentrale, is consistent van samenstelling en snel verpompbaar. Daarnaast kan door de hoge druk- en buigtreksterkte volstaan worden met een dunnere vloerdikte. De hoge vloeimaat van de gietvloer staat garant voor een egaal vlak resultaat.

 

Wezenlijke MVO-bijdrage

De gietvloer heeft vele technische voordelen, maar wint vooral terrein vanwege de ergonomische pluspunten. De hoge fysieke belasting die verwerkers ondervonden bij het leggen van traditionele smeervloeren is verleden tijd. Daarmee leveren Gyvlon Reno en Van Nieuwpoort ook een wezenlijke MVO-bijdrage.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel