Nieuwe energiesubsidie in provincie Utrecht

maandag 4 oktober 2010
timer 2 min
Op 1 oktober 2010 startte de provincie Utrecht de nieuwe energiesubsidieregeling ‘Meer Met Minder in Utrecht’.

De premieregeling stimuleert huiseigenaren hun woning energiezuinig te maken (isolatie, dubbel glas, etc.) of om duurzaam energie op te wekken (zonnepanelen, zonneboiler, etc.). De subsidie kan oplopen tot € 5.750, -.

Mes snijdt aan twee kanten

Gedeputeerde De Jong (Wonen, Milieu en Duurzaamheid): ,,Door woningen beter te isoleren en energie op te wekken bespaart een huiseigenaar flink op de energierekening en wordt de woning meer waard.”

 

Nieuwe regeling

Deze regeling is de opvolger van Energiek Utrecht die per 1 oktober stopt. De nieuwe regeling ‘Meer met Minder in Utrecht’ is financieel aantrekkelijk en eenvoudiger aan te vragen. De nieuwe regeling wordt uitgevoerd door de stichting Meer Met Minder.

 

Ontzorgen van huiseigenaar

De provincie Utrecht kiest voor samenwerking met Meer Met Minder om de huiseigenaar te ontzorgen. De MMM-aanbieders zorgen voor het hele traject van het maatwerkadvies, de aanvraag van de subsidie tot de uitvoering van de maatregelen.

Hoe werkt het?

Een woningeigenaar kiest via de site van Meer met Minder een MMM-aanbieder en laat een ‘Maatwerkadvies Energiebesparing met Energielabel’ opstellen. Hierin staat precies welke energiebesparende maatregelen voor het huis het beste zijn, wat de kosten zijn, welke besparing de maatregelen opleveren en welke subsidies er voor beschikbaar zijn. Op basis van dit advies laat de huiseigenaar één of meerdere maatregelen uitvoeren, waarna de energie-index opnieuw berekend wordt. Op basis van de mate waarin de energieindex verbeterd is, ontvangt de huiseigenaar een landelijke subsidie (via MMM) tussen de € 300,- en € 750,- en daarbovenop een subsidie van de provincie Utrecht tussen de € 1.000,- en € 5.000,-. De beide subsidies zijn afhankelijk van de gerealiseerde energiebesparing. Chris Bruijnes, directeur Meer Met Minder: ‘ik ben blij met deze samenwerking want Utrecht kiest voor gemak van de huiseigenaar en de mogelijkheid om subsidies te stapelen.’

 

www.provincie-utrecht.nl/meermetminderinutrecht

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel