Nieuw Bouwbesluit van kracht op 1 januari 2012

maandag 4 juli 2011
timer 1 min
Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft op 30 juni jl. na het algemeen overleg met de minister Donner ingestemd met het concept-Bouwbesluit 2012. Dit betekent dat de bouw nog een half jaar de tijd heeft om zich verder voor te bereiden op de inwerkingtreding per 1 januari 2012.

Minister Donner van BZK moest kritische vragen beantwoorden en heeft de Tweede Kamer toegezegd met een zogenoemd ‘veegbesluit’ mogelijke weeffouten uit het concept-Bouwbesluit te repareren. Hij komt hiermee tegemoet aan kanttekeningen die enkele Kamerleden en brancheorganisaties hebben gemaakt bij het nieuwe Bouwbesluit. Het ‘veegbesluit’ zal in september aan de Tweede Kamer in een voorhangprocedure worden aangeboden.

 

Kritiek van tafel

Minister Donner veegde de belangrijkste kritiek van tafel. Die kritiek kwam vooral uit de zorghoek. Die vreest al geruime tijd dat de nieuwe regels zullen leiden tot onnodige aanpassingen van ziekenhuizen en zorginstellingen: een kostenpost van ongeveer 700 miljoen euro. In overleg met de sector pakte Donner die problemen in de afgelopen weken aan: ”Daardoor treden de extra kosten niet op.”

 

Nieuw Bouwbesluit

De integrale tekst van het Bouwbesluit 2012 kunt u nu al hier downloaden.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel