NEXT Active Facades

woensdag 3 november 2010
timer 2 min
Alcoa Architectuursystemen, Somfy, en Trox hebben samen met architectenbureau Cepezed, TU Delft, en de Hurks Groep een gevelconcept ontwikkeld.

De gevel vormt de belangrijkste schakel in de energiehuishouding van gebouwen. Alcoa Architectuursystemen, Somfy, en Trox hebben daarom met architectenbureau

Cepezed, TU Delft, en de Hurks Groep een gevelconcept ontwikkeld.

 

Samen bestrijken deze partijen een breed kennisgebied en bieden zij alle componenten die noodzakelijk zijn voor installatie-geïntegreerde gevels in de bouw. ALCOA levert samengestelde curtain wall gevelsystemen. TROX/FSL heeft een uitgebreide portefeuille met gedecentraliseerde componenten, van eenvoudige geïntegreerde ventilatie-units tot "all in one" componenten voor verwarming, koeling en warmtewisseling. Somfy bouwt zonweringssystemen en control units en de TU Delft speelt de rol van strategische sturing van het project.

 

Klimaatvoorzieningen als koeling, verwarming, ventilatie en zonlichtregulering zijn hierin volledig geïntegreerd. Deze actieve gevels van NEXT Active Facades besparen tot wel 20% aan energie ten opzichte van conventionele centraal geplaatste klimaatsystemen! Verlaagde plafonds, schachten en ventilatiekanalen zijn ook niet meer nodig, en de gevelinstallaties zijn bovendien individueel te reguleren. NEXT Active Facades zijn modulair van opzet. De gevels filteren en conditioneren aangezogen buitenlucht en brengen deze tochtvrij de binnenruimtes in.

 

Een warmtewisselaar regenereert de afvoerlucht, terwijl de nachtventilatie en de automatische zonwering de natuurlijke hulpbronnen gebruiken. NEXT Active Facades zorgen altíjd voor een optimale energiebesparing. Met bijstellingen aan het Gebouw Beheer Systeem zijn

aanpassingen ook achteraf te maken. Daardoor hoeven de exacte indelingen of huurderswensen niet al op voorhand bekend te zijn.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel