Neptunus laat gebouwen vliegen boven grote steden

maandag 6 juni 2011
timer 2 min
In aanloop naar de bouwbeurs Provada vraagt de specialist in demontabele accommodaties Neptunus op een bijzondere wijze aandacht voor het alternatief voor nieuwbouw. Boven de steden Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en Utrecht hangen de komende dagen luchtballonnen van Neptunus met modelgebouwen eronder.

Door de economische crisis kiezen steeds meer bedrijven voor demontabele gebouwen om hun vastgoedinvesteringen een aantal jaar uit te stellen. Nu het herstel is ingetreden hebben bedrijven niet alleen behoefte aan flexibele arbeidskrachten, maar ook aan flexibele bedrijfshuisvesting. Demontabele gebouwen van onder andere bedrijven als Neptunus voorzien in die behoeften, zonder dat er wordt ingeleverd op kwaliteit en gebruikersgemak.

 

Flexibiliteit belangrijk voor bedrijfsleven

Door het broze economische herstel willen bedrijven niet vastzitten aan jarenlange vastgoedfinancieringen, waardoor zij minder snel zullen investeren in nieuwe bedrijfshuisvesting. Toch groeit de behoefte aan huisvesting bij het bedrijfsleven, waardoor er steeds vaker gekozen wordt voor demontabele gebouwen. Tijdelijk bouwspecialist Neptunus zag daarom de vraag naar demontabele gebouwen in de afgelopen jaren fors toenemen.

 

Duurzaam bouwen in enkele weken

Het ontwerp van het nieuwste type accommodatie van Neptunus voldoet aan de strengste energie- en milieunormen waardoor het een energielabel A heeft. De bouwwijze en speciaal geïsoleerde wanden zorgen voor een uitstekende isolatie. Het opbouwen van een demontabel pand duurt slechts enkele weken, terwijl de kwaliteit, de veiligheid en het gebruikersgemak hetzelfde zijn als een normaal gebouw. De korte bouwtijd komt doordat de vergunningen voor tijdelijke accommodaties veel sneller te verkrijgen zijn dan bij een vast gebouw het geval is. Bovendien voldoet de accommodatie van Neptunus aan de richtlijnen van het bouwbesluit, dat bouwtechnische voorschriften bevat waaraan alle woningen, kantoren en winkels in Nederland moeten voldoen.

 

Internationale opdrachtgevers

Enkele voorbeelden van bedrijven die hun vastgoedinvesteringen hebben uitgesteld door het plaatsen van demontabele gebouwen zijn NOC*NSF, Magdeburg International Airport en verschillende grote retailers. Ook maken bedrijven gebruik van de tijdelijke accommodaties van Neptunus in het geval van brandschade, verbouwing en verhuizing. Bedrijven als Aldi, Hema, Holland Casino’s, Jumbo, Philips en de Rabobank hebben om die redenen een tijdelijk pand betrokken.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel