Nederland koploper in Cradle-to-Cradle

vrijdag 4 maart 2011
timer 2 min
Nederland staat centraal tijdens het eerste Cradle-to-Cradle-Festival festival, van 26 januari tot 17 maart 2011  in Berlijn.  

Het festival wil de kennis en potentie van Cradle-to-Cradle strategieën vergroten door middel van dit festival. Naast een tentoonstelling zijn er symposia, lezingen, rondetafeldiscussies en workshops gepland. Het festival wordt georganiseerd door het Aedes Architecture Forum en Network Campus.

 

Tijdelijk kantoor Rau

In het kader van het Cradle to Cradle Festival heeft Thomas Rau het nieuwe (tijdelijke) kantoor van RAU in Berlijn geopend, in aanwezigheid van Michael Braungart.

 

De hele inrichting Cradle to Cradle gecertificeerd en op performancebasis gehuurd. De Berlijnse vestiging van RAU telt één werkplek. Bezoekers kunnen plaatsnemen aan het bureau om kennis te maken met Thomas Rau en zich even een medewerker van RAU te voelen.

 

Park 20|20

Donderdag 10 maart staat het festival in het teken van Park 20|20 in Hoofddorp. Een project dat duurzaam bouwen volgens principes van Cradle to Cradle combineert met een hoogwaardige, inspirerende openbare ruimte en een nieuwe manier van werken.

 

Park 20|20 is een ‘werkomgeving zonder stekker’, ofwel een kantorengebied met een zo optimaal mogelijk gesloten kringloop. Het project is een ontwikkeling van Delta Development Group, VolkerWessels en Reggeborgh Groep, samen met de Amerikaanse Cradle to Cradle stimulator en ontwerper William McDonough.

 

www.cradletocradlefestival.com

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel