Natuurlijke wijkvernieuwing nieuwe aanpak bij renovatie

donderdag 30 september 2010
timer 2 min
Partijen in de stedelijke vernieuwing kiezen voor een meer geleidelijke aanpak. Aldus Olof van de Wal, directeur KEI kenniscentrum stedelijke vernieuwing, in het expertpanel in Stedebouw & Architectuur, thema Renovatie & Herstructurering.

Olof van de Wal: “De crisis, de recessie en straks de bezuinigingen betekenen dat de vorm van herstructurering die lange tijd de aanpak bepaalde niet meer vol te houden is. Het is een vorm die zijn succes vond in het behalen van massa: relatief grote opgaven die veelal door middel van sloop nieuwbouw tot een vaak drastische transformatie leidde. De vraag is, of de ambitie die aan de herstructurering van de wijken en stadsdelen ten grondslag ligt, namelijk het vitaal maken van deze stukken stad, alleen door middel van die massa bereikt kan worden. Steeds meer kijken partijen in de stedelijke vernieuwing naar een meer geleidelijke aanpak, met de naam natuurlijke wijkvernieuwing. Een meer kleinschalige, meer op de maat en identiteit van de wijk gestoelde werkwijze die veel meer de tijd voor zich laat werken: klein en meeslepend. Terugvallende woningbouw is voor veel gemeenten die te maken hebben met een snel naderende stagnatie van de bevolkingsgroei bovendien een aanleiding om het programma nog eens onder de loep te nemen.”

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel