NAC kiest voor Kingspan Benchmark

maandag 16 augustus 2010
timer 3 min
Jaren is er aan gewerkt, maar deze zomer kan men dan echt beginnen: de modernisering en uitbreiding van het Rat Verlegh Stadion. Met een totale investering van 11,5 miljoen euro gaat het stadion echt op alle gebieden vooruit. Want na dertien jaar intensief gebruik zijn er duidelijke sporen van slijtage, terwijl allerlei voorzieningen niet meer van deze tijd zijn.

Door Grosfeld van der Velde Architecten is in samenwerking met BO2 Architecten een mooi plan gemaakt, dat bovendien nog eens miljoenen goedkoper uitvalt dan het plan waarmee indertijd van start is gegaan. De meest in het oog lopende verandering is dat de tribunes niet meer worden verhoogd, maar juist verlaagd. Door het veld anderhalve meter te verlagen, kunnen bij de overkapping van de grachten meer rijen stoeltjes worden toegevoegd, zodat het stadion in 2010 met beheersbare kosten naar circa 23.000 supporters kan worden uitgebreid.

Het aantal plaatsen zal met de herinrichting van de zuidtribune in eerste instantie groeien naar circa 18.000. In de tweede fase gaat het naar zo'n 23.000 plaatsen als de grachten worden overkapt. En die overkapping zal dus verder gaan dan in de eerste plannen. De sfeer in het stadion zal daardoor nog beter worden, waardoor supporters en sponsors het unieke ‘Avondje NAC’ nog intenser zullen beleven.

De toekomst ziet er zo goed uit. Het Rat Verlegh Stadion wordt meer nog dan nu een voetbaltempel, zegt architect Pascal Grosfeld. Als gebouw moet het stadion een icoon voor Breda worden. Grosfeld heeft het idee van de voetbaltempel doorvertaald in zijn visie: "Een Romeinse tempel kenmerkt zich als een colonnade rond het gebouw. De zuilenrijen zorgen voor een geleidelijke overgang van buiten naar binnen. De nieuwe huid rondom het NAC-stadion wordt gevormd door een rij kolommen, de colonnade. Deze kolommen definiëren het contour van het stadion en maken tegelijkertijd deze ‘tussenruimte' onderdeel van het plein.

Bij de verbouwing worden geïsoleerde paneelsystemen toegepast van Kingspan Duurzame Bouwsystemen. De architectonische ‘vlakke’ Optimo gevelpanelen maken deel uit van de Benchmark Façade Systemen.

Benchmark Façades omvat een onuitputtelijk scala aan gevelafwerkingen waarmee de ontwerper zijn ‘one of a kind’ signatuur kan plaatsen onder unieke, esthetische creaties. De enorme ontwerpvrijheid wordt gefaciliteerd door een ‘dragend’ gevelsysteem bestaande uit geprefabriceerde paneelsystemen. De esthetische afwerking kan bestaan uit onder andere glas, metaal, hout, vezelcement, volkern of keramiek. In partnership wordt uitsluitend gewerkt met absolute topmerken. Het is de ambitie van Kingspan om een prominente positie te verwerven in het absolute topsegment van de geïntegreerde gevelsystemen.

 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

Léon van Maurik      

Tel: +31 (0) 344 675 250

Fax:+31 (0) 344 675 251

marketing@kingspan.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel