MVRDV bouwt verticale stad in India

donderdag 17 maart 2011
timer 2 min
MVRDV bouwt in Poona, India, een verticale stad van 400.000 vierkante meter met 3500 appartementen en publieke voorzieningen.

Het project zal het centrum vormen van de nieuwe wijk Amanora Park. De eerste fase met 1068 appartementen is nu in uitvoering. De woningen en voorzieningen zijn gecombineerd in één groot gebouw en creëren een verticale stad die door een mix woningtypes huisvesting zal bieden aan een diverse groep bewoners. De oplevering is gepland voor 2014. 

 

Hoog tempo

India bouwt momenteel in hoog tempo voor miljoenen inwoners nieuwe huisvesting, dit resulteert vaak in eentonige grootschalige woningbouwprojecten. MVRDV gaat de uitdaging aan om een positieve bijdrage te leveren binnen de huisvestingsproblematiek waarin efficiëntie meestal domineert. Het Future Towers project wil door middel van meer variatie nieuwe kwaliteiten toe voegen tot de grootschalige huisvesting: hoge dichtheid in combinatie met grote variatie in afmetingen, voorzieningen, openbare ruimte, parken en een gevarieerd mengsel van woningen. De 1068 woningen van de eerste fase variëren van 42 vierkante meter tot 530 vierkante meter om een diverse mix van bewoner aan te trekken. De woningen die variëren in grootte van studio tot villa zijn ontworpen naar een uitgebreid onderzoek naar moderne Indiase huisvesting.

 

Balkons

Woningen zijn over het algemeen voorzien van balkons, natuurlijke ventilatie en bijna elke slaapkamer is voorzien van een eigen badkamer. Het gebouw in de vorm van een heuvel met zijn pieken, valleien, ravijnen, baaien, spelonken en holen geeft de wijk identiteit en biedt een groot aantal appartementen met weidse uitzichten en ruime buitenruimtes; de publieke ruimte in en rondom het gebouw stimuleert interactie en gemeenschappelijke activiteiten.

 

‘Sky lounge'

Het 6,3 hectare grote terrein bevindt zich 10 kilometer van het stadscentrum van Poona in het centrum van Amanora Park. De kavel zal worden bebouwd met een dichtheid van FAR5 met een hoogte van 100 meter. Op het hoogste punt van het gebouw zal een ‘sky lounge' worden gevestigd. De eerste fase komt op een plint te staan waarin parkeren is opgenomen. Boven op het deck zijn verschillende faciliteiten zijn opgenomen, zoals een school, zwembad, winkels, cafés en een bioscoop. De met elkaar verbonden binnenhoven zijn geprogrammeerd en zullen respectievelijk worden voorzien van een kruidentuin, evenementenplein, terras, speeltuin, zwembad en een beeldentuin. Tussen de volumes van de drie fases zijn tuinen gepland.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel