Museum aan de Stroom verlicht exporuimtes met LED

maandag 11 juli 2011
timer 2 min
Het MAS is het eerste museum in de Benelux dat de expositieruimtes geheel met LED verlichting heeft verlicht. De samenwerking met Philips  Lighting maakte het mogelijk de laatste LED module voor de release te onderzoeken en toe te passen in een museale omgeving. Lichtvormgevers heeft de Twisterspot ontworpen en geëngineerd.

De uitdaging voor Lichtvormgevers was om met LED verlichting hetzelfde effect, de warm witte kleur, van halogeen verlichting te evenaren.

  

Samenwerking

Bij het onderzoek naar de mogelijkheden van LED verlichting zijn alle partijen betrokken geweest. Deze samenwerking vormt onze nieuwe manier  van werken, waarbij de laatste innovaties in verlichting snel de weg vinden naar toepassingen in armaturen die voldoen aan de eisen en de wensen van de klant.

 

B-architecten

Het resultaat van dit intensief innovatieproces is de theatraal verlichte exposities met LED verlichting, die precies voldoen aan de verwachtingen en eisen van B-architecten, het MAS, Meyvaert Glass Engineering en de Stad Antwerpen. Elke ruimte heeft een eigen beleving en sfeer.

 

Twisterspot

De Twisterspot kan in elke binnenruimte toegepast worden. De Philips Fortimo SLM LED module heeft een hoge kleurweergave en geeft alle kleuren van het kleurenspectrum weer. De lange levensduur van LED en het lagere energieverbruik maken dat de aanschafkosten zich snel terugverdienen.

 

De Twisterspot is leverbaar als 3-fase railspot en als inbouwspot in de standaardkleuren zwart, wit of grijs. De toegepaste LED module geeft meer

lichtopbrengst dan een 100W halogeen lichtbron. Om de gewenste lichtbeleving te verkrijgen kan de Twisterspot voorzien worden van diverse

lenzen, kleurfilters, dimfilter en een snood.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel