ModuPark-garage lost parkeerprobleem op

dinsdag 1 februari 2011
timer 2 min
Het Groene Hartziekenhuis in Gouda heeft een modulaire opgebouwde parkeergarage in gebruik genomen.

Over vijf jaar wordt de constructie weer gedemonteerd. De stalen onderdelen en betonnen vloerdelen kunnen dan worden hergebruikt. Het is een ModuPark-garage, ontwikkeld door Ballast Nedam, Grontmij/Parkconsult en Oostingh Staalbouw. De garage biedt ruimte aan 150 auto’s en lost een aantal parkeerplaatsen, elders op het terrein. Parkeerfaciliteiten zijn hier  tijdelijk vervallen door nieuwbouw voor het ziekenhuis. Een ModuPark-garage heeft een flexibele plattegrond. De capaciteit is eenvoudig aan te passen.

De garage in Gouda heeft drie verdiepingsvloeren, maar de constructie kan standaard worden uitgebreid tot vijf bouwlagen. Ballast Nedam stelt dat het ModuPark-systeem flexibel en duurzaam is.

ModuPark is een modulaire parkeergarage, opgebouwd uit prefab onderdelen. Het is een slimme, flexibele constructie van staal en betonpanelen. Volledig in te richten volgens behoefte van de opdrachtgever.  ModuPark kan ook worden toegepast als uitbreiding van een bestaande parkeergarage. Na korte of langere tijd kan de garage worden gedemonteerd en worden herbouwd op een nieuwe locatie, in dezelfde of een andere vorm.

ModuPark levert en monteert niet alleen de parkeergarage. Maar verzorgt het complete traject. Het bedrijf denkt mee om tot creatieve en haalbare oplossingen te komen en bepaalt in samenspraak met de opderachtgever de parkeerbehoefte en adviseert hoe die het beste kan worden ingevuld. In overleg wordt de beste contractvorm vastgesteld. En desgewenst verzorgt ModuPark ook beheer en exploitatie van de garage.

In Nederland staan reeds meerdere ModuPark-garages. Dat het inderdaad mogelijk is om de constructie te demonteren en hergebruiken, bewijst een garage in Eindhoven. Hij stond eerder bij het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.

www.modupark.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel