Mitsubishi Electric introduceert ZEN: het stille en energiezuinige klimaatsysteem

dinsdag 31 mei 2011
timer 2 min
Mitsubishi Electric Cooling & Heating introduceert Zen, een energiezuinig klimaatsysteem. De stilste designunit in de markt. Tegelijkertijd beschikt de nieuwe MSZ EF-ZEN-lijn over specificaties die gelijkwaardig zijn aan de professionele klimaatsystemen.

De ZEN-systemen kunnen worden gekoppeld aan de MUZ EF Single Split- en MXZ C Multi Split-buitenunits. Met de MUZ EF Single Split-variant kan één binnenunit worden aangesloten op een buitenunit. Deze combinatie is vooral geschikt voor enkele ruimtes. Met de MXZ C Multi Split kan op iedere buitenunit tot zes binnenunits worden aangesloten, zodat meerdere vertrekken kunnen worden gekoeld met één warmtepomp. Daarbij zijn de ZEN-units compact, zodat ze eenvoudig zijn te installeren in kleine ruimtes.

 

Vijf capaciteiten

De serie is verkrijgbaar in vijf verschillende capaciteiten. Een ZEN-set kan, afhankelijk van de opstelling, 2,5 kW tot 5 kW koelcapaciteit leveren, en tussen de 3,2 en 5,8 kW verwarmingscapaciteit. De DC-inverter van de warmtepomp is voorzien van energielabel A, waarmee het in de hoogste categorie hoort qua energiezuinigheid. Deze efficiëntie wordt zowel bij het verwarmen van de ruimtes als het koelen ervan gehaald. Dit gaat niet ten koste van het comfort voor de gebruiker. Zo geldt voor de ZEN-binnenunits dat deze zeer stil zijn en niet meer dan 21 dB(A) geluid produceren. Een Kirgamine Nano-Platiumfilter reinigt de lucht van stof, pollen en ongewenste geuren.

 

Optimale controle

De MSZ EF en C-ZEN hebben uitgebreide instelmogelijkheden. Zo is er de I-Save-functie voor gebruikers die hoge eisen stellen aan energieverbruik. Het systeem wordt bediend met een infrarood afstandsbediening, waamee onder andere de weektimer, nachtverlaging en de verschillende uitblaaspatronen kunnen worden bediend.

 

De ZEN-systemen zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, zilver en zwart. Als optie is een reinigingsset beschkbaar. De nieuwe ZEN-lijn van Mitsubishi Electric is verkrijgbaar via Alklima, de exclusieve distributeur van alle producten van Mitsubishi Electric Cooling & Heating.

 

www.Alklima.nl

 

   

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel