Michael Braungart geeft C2C impuls aan Groene Bouwlab

maandag 9 mei 2011
timer 2 min
Michael Braungart, één van de grondleggers van Cradle to Cradle, heeft zich op 3 maart jl. aangesloten bij de ontwikkeling van het Green Transformable Building Lab (lees Groene BouwLab) op de Universiteit Twente

Tijdens dit project wordt er door studenten van het nieuwe master track (ABCDE/industrieel ontwerp voor de bouw) op de UT en bedrijven gewerkt aan een geheel duurzaam en transformeerbaar gebouw op de campus, onder begeleiding van dr. Elma Durmisevic. Bij de uitwerking van het ontwerp zijn de studenten van Saxion en ROC ook direct betrokken.

 

Inzicht in C2C

De samenwerking met Michael Braungart geeft de deelnemende bedrijven en studenten inzicht in het toepassen van Cradle to Cradle in het ontwerp van het experimenteel bouwlab. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door stichting Pioneering en hun opgebouwde ervaringen in vernieuwing van de bouw door samenwerking tussen bedrijfsleven en kennisinstellingen te stimuleren. Stichting Pioneering wordt mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit Provincie Overijssel en Regio Twente.

 

Internationaal team van studenten

Op dit moment wordt er door een internationaal team van studenten (vanuit Twente, Istanbul en Sarajevo) gewerkt aan het definitieve ontwerp. Dit gebeurt in samenwerking met Van Dijk Bouw, Plegt-Vos, Hodes Bouwsystemen, Climalevel, Kersten Retail, Bluedec, Kingspan Duurzame Bouwsystemen, De Groot Vroomshoop, Fiwihex, Winkels Techniek en TKH Group. Het project wordt ondersteund door de gemeente Enschede en de woningbouw-corporatie De Woonplaats. Eind 2011 zal begonnen worden met de realisatie van het Groene BouwLab.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel