Met Greenworks staat Raab Karcher voor duurzaam bouwen

maandag 18 april 2011
timer 2 min
Raab Karcher heeft met groot succes Greenworks in de markt geïntroduceerd. Met Greenworks toont Raab Karcher wat duurzaam bouwen is: het zijn geselecteerde duurzame bouwmaterialen uit het assortiment van Raab Karcher die bijdragen aan een duurzaam gebouwde omgeving.

Greenworks sluit aan op het maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen wat Raab Karcher als taak ziet en terug laat komen in haar gehele bedrijfsvoering.

 

Zes bijeenkomsten

De introductie van Greenworks werd gehouden tijdens zes bijeenkomsten in verschillende Raab Karcher vestigingen door het land. Deze week was de laatste bijeenkomst bij Raab Karcher in Middelburg. De bijeenkomsten werden bezocht door enkele honderden genodigden uit de bouwwereld bestaande uit architecten, aannemers, corporaties en zzp’ers. Verschillende gastsprekers informeerden de genodigden over duurzaam bouwen en de rol van Greenworks daarin. De Greenworks producten, herkenbaar aan een groen label, werden getoond tijdens de productpresentatie met medewerking van de deelnemende leveranciers.

 

Regelgeving en rekeninstrumenten

Greenworks sluit aan op de huidige regelgeving en rekeninstrumenten. Het is tot stand gekomen na uitvoerig overleg met o.a. de Rijksoverheid, GPR Gebouw, Greencalc+ en BREEAM-NL. Voor elk Greenworks product heeft Raab Karcher een productinformatieblad opgesteld met hierop weergegeven de ranking binnen de rekeninstrumenten en de Greenworksscore. Op het blad is direct te lezen aan welke duurzame kenmerken het product voldoet en geeft informatie over o.a. grondstoffen, verpakking en certificaten.

 

De Greenworksscore is een door Raab Karcher ontwikkelde methode om de duurzame materiaal- en productie eigenschappen inzichtelijk te maken. Met deze Greenworksscore kan zeer eenvoudig binnen een bepaalde productgroep en toepassingsgebied het meest geschikte duurzame product worden gekozen.

 

Het is bekend dat duurzaamheid en regelgeving niet stil staan, daarom wordt Greenworks regelmatig geactualiseerd en verder uitgebreid met duurzame bouwmaterialen.

Greenworks producten zijn verkrijgbaar in alle Raab Karcher vestigingen.

 

 www.raabkarchergreenworks.nl

 

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel