Meerwaarde rolluiken bij renovatie

woensdag 8 september 2010
timer 4 min
Rolluiken als wapen tegen hoge energiefacturen.
Nog steeds groeit de groep van kopers met renovatieplannen. En met steeds hogere energieeisen vervullen de ramen meer dan ooit een cruciale rol. Daarom is elke renovatie - of je de ramen vervangt of niet - een ideale gelegenheid om de woning uit te rusten met rolluiken “als wapen tegen hoge energiefacturen, extreme temperaturen én met nog een pak andere troeven”, klinkt het bij HAROL in Diest. Harol heeft, naargelang het doeleinde, drie soorten rolluiken in het gamma: opbouw-, inbouw- en voorzetrolluiken.

Voor zetrolluik VR130 voor de bestaande woning

Zijn de ramen nog niet aan vervanging toe, dan is een voorzetrolluik wellicht de oplossing. Ook voor wie geen rolluiken heeft geplaatst bij de bouw van een nieuwe woning, geen nood: Harol voorzetrolluiken kunnen makkelijk nadien gemonteerd worden, zonder grote kap- en breekwerken. Als optie kan men de VR130 ook verkrijgen met een ingebouwd vliegenraam en/of een ingebouwd zonnepaneel dat volledig autonoom werkt op zonne-energie, ook op grijze dagen. Het Solar rolluik heeft geen elektrische voeding nodig en is bijgevolg heel eenvoudig en snel te installeren.

Inbouwrolluiken: renovatie en nieuwbouw

Inbouwrolluiken zorgen voor de naadloze integratie in de gevel. Onzichtbaar wanneer geopend, strak in het gevelvlak wanneer neergelaten. De installatie van inbouwrolluiken vereist wel een ruimte boven het raam om de oprolas te plaatsen. Voor optimale bescherming is er een extra ophefbeveiliging verkrijgbaar.

 

Opbouwrolluiken

Kies je ervoor de ramen te vervangen, dan ga je best meteen voor een opbouwrolluik. De opbouwrolluiken OB440/450 zijn voorgemonteerd op het raamkozijn en worden als een geheel geplaatst. Met dit praktische opbouwsysteem garandeert Harol een probleemloze montage tijdens zowel verbouwingen als nieuwbouw. De winddichtheid brengt comfort en een optimale isolatie, met een besparing tot honderden euro’s per jaar. Gedaan ook met de lawaaierige bediening, dankzij de speciaal ontworpen inlooptrechters. Met een eigentijds design en een robuuste bouw past het opbouwrolluik perfect bij zowel houten, PVC als aluminium ramen. Speciale afwerkingprofielen zorgen dat de kast mooi aansluit bij de muur en het raamkozijn.

 

De nieuwe rol van rolluiken

Op twintig jaar tijd is de woningbouw ingrijpend veranderd. Daarnaast steeg in Vlaanderen de laatste vijf jaar onze energiefactuur met gemiddeld 700 euro. Waar vroeger de nadruk lag op ‘privacy’, zijn veiligheid, esthetiek, klimaatcomfort en energiezuinigheid de nieuwe functies van rolluiken geworden. Door die steeds hogere eisen werden rolluiken ontwikkeld van een accessoire tot een volwaardig deel van de ‘woningschil’.
Volgens HAROL uit Diest zijn rolluiken een probaat middel in tijden van torenhoge energiefacturen, ecologische bewustwording en vraag naar meer veiligheid. “Voor elke woning - nieuwbouw, renovatie of bestaand - zijn de rolluiken van de nieuwe generatie een echte meerwaarde, die bovendien zichzelf terugverdient”, zegt Annick Draelants (Commercieel Directeur) van Harol. “Oudere lint- en rolluikkasten zijn vaak niet helemaal wind- en tochtdicht. Een nieuw, kwaliteitsvol rolluik creëert een luchtbuffer die beschermt tegen lawaaihinder, kou én hitte. Het resultaat: een beter wooncomfort, een serieuze besparing op je energiefactuur én een sterk ontradend effect voor ongewenste bezoekers. Rolluiken beschermen het buitenschrijnwerk ook tegen de jarenlange blootstelling aan weersinvloedenzoals regen en felle zon.”

Moderne opties

Relatief nieuwe troeven van rolluiken zijn de mogelijkheid om ze in elke RAL-kleur te matchen met het buitenschrijnwerk en de manuele, automatische of domoticabediening. Bij dat laatste kan je het openen en sluiten regelen op geprogrammeerde tijdstippen, zodat ook tijdens vakanties de woning er nooit verlaten uitziet. De nieuwe Solar-rolluik werkt volledig onafhankelijk op zonne-energie. Slim en milieuvriendelijk.

Over HAROL

Harol is een Belgisch familiebedrijf dat in 2006 zijn 60-jarig bestaan vierde. Het werd opgericht als kleine schrijnwerkerij en groeide uit tot Europa’s toonaangevende rolluiken-, zonwering- en poortenfabrikant.  Vandaag vinden we Harol terug in het industriepark Webbekom (Diest) op een terrein van maar liefst 120.000 m2. Harol exporteert producten en onderdelen tot ver buiten de landsgrenzen, onder meer naar Nederland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Zweden, de VS en Koeweit. De firma stelt zo’n 308 medewerkers tewerk. Samen zorgen zij dagelijks voor de productie van de meest vernieuwende producten. Dankzij een uitgebreid netwerk van specialisten is de klant altijd zeker van een snelle levering en een professionele plaatsing. Het is dan ook geen toeval dat Harol het prestigieuze ISO 9001-certificaat kreeg.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel