Meer met minder

maandag 19 juli 2010
timer 2 min
De experimentele Meer Met Minder-premieregeling, voor eigenaar-bewoners die de energiezuinigheid van hun huis willen verbeteren, krijgt nu een vervolg. Het ministerie van VROM (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) trekt 15 miljoen euro uit om particuliere woningverbetering te stimuleren.

Volgens het ministerie is de subsidie een succes. Niet alleen wordt energie bespaard maar ook de werkgelegenheid van aannemers en installateurs vaart er wel bij. De in juli 2009 opengestelde Meer Met Minder-premieregeling kende een budget van 4,5 miljoen euro. De stimuleringspremie is nu omgezet in een Rijksregeling. De einddatum is 31 december 2011 of zoveel eerder als het budget is uitgeput. Voor het jaar 2010 geldt een subsidieplafond van 5 miljoen euro.

Energiebesparende maatregelen
De stimuleringspremie is bedoeld om investeringen in energiebesparende maatregelen nóg aantrekkelijker te maken. Energiebesparende maatregelen verlagen de energierekening, verhogen het wooncomfort en leiden tot waardestijging van de woning. De meeste energiebesparende maatregelen verdienen zich in de loop van de tijd weer terug door de lagere energierekening.

Voorwaarden voor de premie
Eigenaar-bewoners die de energiezuinigheid van hun huis willen verbeteren, kunnen vanaf 17 juli weer een beroep doen op een stimuleringspremie via www.meermetminder.nl.

Er geldt een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor de premie:

  • Aanvrager is eigenaar én bewoner van de woning waarvoor de stimuleringspremie wordt aangevraagd.
  • Het betreft een woning in Nederland.
  • De maatregelen worden uitgevoerd door of onder begeleiding van een Meer Met Minder-aanbieder.
  • De maatregelen vloeien voort uit een gecertificeerd Maatwerkadvies Energiebesparing met Energielabel.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel