Marmoleum en Flotex gecertificeerd door British Allergy Foundation

woensdag 29 juni 2011
timer 2 min
De Forbo Flooring vloerbedekkingen Marmoleum en Flotex zijn gecertificeerd met de ‘Seal of Approval’ van de British Allergy Foundation. Dit betekent dat de kans op astma en andere allergische reacties sterk wordt verkleind als deze vloeren worden toegepast in plaats van normaal tapijt bijvoorbeeld.

De certificering is gebaseerd op onafhankelijk uitgevoerde testen waaruit blijkt dat de huisstofmijt zich niet voortplant op deze ondergronden en makkelijk te verwijderen is door middel van stofwissen of stofzuigen. Overigens beschikt Marmoleum daarnaast ook over het vooraanstaande Duitse AgBB-certificaat. Daarmee voldoet het superduurzame Forbo-product tevens aan de hoogste internationale eisen wat betreft de emissie van vluchtige organische stoffen, die ook allergische reacties kunnen veroorzaken.

 

Huisstofmijt

De huisstofmijt is één van de meest voorkomende allergenen en de belangrijkste veroorzaker van allergische reacties. De huisstofmijt is bijna onzichtbaar zo klein en leeft in tapijt, gestoffeerd meubilair en matrassen. Naar schatting 10 procent van de westerse bevolking heeft een huisstofmijtallergie. Mensen met de chronische ziekte astma zijn vaak gevoelig voor deze allergeen. De huisstofmijt veroorzaakt allergische reacties als hoesten, benauwdheid, piepende ademhaling en een ontsteking van de luchtwegen.

 

De meest voorkomende chronische ziekte

Astma is volgens de WHO (World Health Organisation) de meest voorkomende chronische ziekte onder kinderen. Aangezien kinderen veel tijd doorbrengen op school heeft de WHO uitgebreid onderzoek gedaan naar de eigenschappen van de fysieke schoolomgeving. In het rapport ‘The Physical School Environment’ wordt tapijt genoemd als een belangrijke veroorzaker van luchtvervuiling in klaslokalen. De WHO raadt dan ook aan om het gebruik van tapijt te beperken, aangezien met name tapijt wordt gezien als een prettige leefomgeving voor huisstofmijten. Zie bijvoorbeeld ‘Ten facts on Asthma’ van de WHO: http://www.who.int/features/factfiles/asthma/en/index.html

 

Gezond binnenmilieu

De keuze voor de juiste vloerbedekking is dus zeer belangrijk als het gaat om het creëren van een gezond binnenmilieu. Marmoleum en Flotex beschikken beide over het ‘Seal of approval’- certificaat van de British Allergy Foundation. Deze gezaghebbende Britse belangenorganisatie zet zich in voor mensen met allergieën door het geven van advies en informatie.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel