Leegloop centrumgebied tegengaan door gemêleerd aanbod van woningen

woensdag 6 juli 2011
timer 2 min
In opdracht van woningbouwvereniging Woonveste en in samenwerking met de gemeente Heusden heeft KOW Architectuur een plan ontwikkeld voor 98 koop- en huurwoningen en 198 parkeerplaatsen op 1,2 hectare in het centrum van Drunen. Het project moet het centrum revitaliseren en versterken.

Om veel verschillende bewoners de kans te geven betaalbaar op deze mooie locatie in Drunen te wonen zijn er verschillende woningtypen ontwikkeld. Door het gemêleerde programma van de woningen en de bijzondere opzet van het complex ontstaat er op een beperkt oppervlak een zeer aantrekkelijk woonklimaat.

 

Forse impuls

Dit project in Drunen laat zien dat ook in dorpen mogelijkheden liggen om het centrum te versterken en daarmee schaarse grond te besparen. De nieuwbouw is een forse impuls voor het centrum. Er zijn zowel huur- als koopwoningen gerealiseerd. Bovendien dragen openbare parkeerplaatsen bij aan de aanpak van het parkeerprobleem in het centrum. Op het  terrein aan de Joost van den Vondellaan zijn in totaal  83 appartementen, 12 eengezinswoningen, 2 atelierwoningen en 1 patiowoning gebouwd.

 

Vele verschillende woningtypen

Om verschillende bewoners de kans te geven betaalbaar op deze mooie centrale locatie in Drunen te wonen zijn er vele verschillende woningtypen ontwikkeld. Door het gemêleerde programma van de woningen en de bijzondere opzet van het complex ontstaat er op een beperkt oppervlak een zeer aantrekkelijk woonklimaat.

 

Autovrij binnengebied

De gebouwen volgen de rondingen van de locatie en er is ruimte gemaakt voor een autovrij binnengebied. Bij de woningen zijn twee groene binnenhoven aangelegd, waar zowel bewoners als centrumbezoekers hun auto kunnen parkeren. In de architectuur is aansluiting gezocht bij de ‘dorpse karakteristiek’ van Drunen.

 

Appartementen met entresol

De kloeke zinken kappen op de meeste woningen zorgen niet alleen voor ruime zolders op de eengezinswoningen. Ze bieden ook ruimte aan bijzondere appartementen met een entresol met zicht naar de Drunense Duinen. Er is ontworpen vanuit de filosofie van eenheid in verscheidenheid. In het ontwerp van de gevels is veel aandacht besteed aan de verfijning van het gebouw. Er is gekozen voor een verticale belijning van de kozijnen met een maximale glasopening waarin dubbelglas, Thermobel TopN+ van AGC, is geplaatst.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel