Knauf Insulation ECOSE® Technology bekroond met De Blauwe Engel

maandag 15 november 2010
timer 2 min
Vanaf heden draagt Knauf Insulation’s minerale glaswol met ECOSE Technology het oudste keurmerk voor milieu­bescherming ter wereld.

In oktober 2010 werden de producten van Knauf Insulation in Simbach am Inn opnieuw onderscheiden voor hun milieu­vriendelijkheid en het ontbreken van schadelijke stoffen. Met onmiddellijke ingang mag een reeks glaswol isolatieproducten met het formaldehydevrije bindmiddel ECOSE Technology het keurmerk “Der Blaue Engel” dragen.

 

De norm “Der Blaue Engel” werd geïntroduceerd in 1978 op initiatief van de toenmalige Duitse Bondsminister van Binnenlandse Zaken, in samenwerking met milieuministers. De Blauwe Engel is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijk oriëntatiemiddel voor consumenten die voorkeur geven aan milieu­vriendelijke en gezonde producten in hun dagelijks leven. “Wij zijn er trots op dat onze innovatie met ECOSE Technology, welke medio 2009 gelanceerd is, zo succesvol is bewezen en de standaard heeft gezet voor duurzaamheid en gezond wonen,” aldus Markus Niermann, voorzitter van de Executive Board van Knauf Insulation in Duitsland. “De Blauwe Engel, die op basis van strenge criteria wordt verstrekt, betekent een bevestiging van de uitzonderlijke kwaliteit van onze producten.”

 

Herhaaldelijk erkend

De Blauwe Engel is echter niet de eerste erkenning die Knauf Insulation heeft ontvangen voor haar producten met ECOSE Technology. Zo werd de Unifit TI 135 U, glaswolrol voor houtskeletbouw, als “zeer goed” bestempeld in uitgave 10/2009 van het tijdschrift ÖKO-TEST. Op de “Global Insulation Conference and Exhibition 2009” werden producten met de technologie op biologische basis, gekozen tot product van het jaar. Daarnaast is Knauf Insulation het eerste bedrijf ter wereld dat is bekroond met het felbegeerde “Indoor Air Comfort GOLD” certificaat van Eurofins. Het certificaat werd in het voorjaar 2010 aan Knauf Insulation toegekend voor haar onbeklede glaswolproducten met ECOSE Technology.

 

Blauwe Engel voor breed assortiment binnenhuisisolatie

De Blauwe Engel werd aan Knauf Insulation toegekend voor diverse producten op het gebied van binnenhuisisolatie. Behalve isolatiematerialen voor scheidings­wanden en voorzetwanden, omvat de productenreeks tevens materialen voor de isolatie van plafonds, vloeren en dak (aanvullende isolatie). RAL GmbH, de organisatie die De Blauwe Engel toekent, geeft het keurmerk af voor producten die worden vervaardigd met milieu­vriendelijke stoffen en materialen. Om voor het keurmerk in aanmerking te komen, dienen de producten onschadelijk te zijn voor de gezondheid en mogen zij geen giftige stoffen bevatten die problemen bij de afvalverwerking kunnen veroorzaken.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel