KCAP ontwerpt uitbreiding school in Kralingen

vrijdag 23 december 2011
timer 2 min
De Nieuwe Park Rozenburgschool (NPRS) in Kralingen gaat uitbreiden. Achter het bestaande, monumentale pand komt een nieuw gebouw. Ook wordt het bestaande gebouw verbouwd zodat het aansluit op de nieuwbouw. Zowel de verbouwing als de nieuwbouw is ontworpen door KCAP Architects&Planners in opdracht van de gemeente Rotterdam. Deze week zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart.

Momenteel is de school gevestigd op twee locaties. Met de uitbreiding van de locatie op de Hoflaan kunnen alle voorzieningen op één plek aangeboden worden. Na oplevering van de nieuwbouw aan de Hoflaan (achter de huidige locatie) verdwijnt de NPRS in de Adamshofstraat. Het huidige gebouw aan de Hoflaan is een gemeentelijk monument uit 1931 en wordt door middel van een glazen overkapping verbonden met de nieuwbouw. De school krijgt drie ingangen.

 

Duurzame school

De nieuwbouw scoort hoog op het gebied van duurzaamheid. Bijzonder is de lichte houten draagconstructie die gunstig is voor de moeilijk te bereiken bouwplaats en tevens een warm karakter geeft aan het interieur.

 

Bouwwerkzaamheden

Deze week is aannemer Heijmans begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Door de tuin van de Lambertusparochie wordt een bouwweg aangelegd. In overleg met deelgemeente is een verkeersplan opgesteld. Er is afgesproken dat bouwverkeer voor de NPRS niet door de Hoflaan rijdt. Afhankelijk van het weer staat de start van de bouwwerkzaamheden gepland voor januari 2012. De nieuwbouw wordt naar verwachting in 2013 opgeleverd.

 

Een gemengde buurtschool

De Nieuwe Park Rozenburgschool is een gemengde buurtschool binnen de Rotterdamse deelgemeente Kralingen-Crooswijk. De leerlingen vormen een afspiegeling van de wijk: kinderen met verschillende etnische, culturele en sociale achtergronden zitten bij elkaar in de klas.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel