Kantoorgebouw Nijenburg op Oosterdokseiland opgeleverd aan ING REIM

woensdag 22 juni 2011
timer 2 min
Kantoorgebouw Nijenburg is door  MAB Development opgeleverd aan ING Real Estate Investment Management Nederland (ING REIM NL). Nijenburg maakt onderdeel uit van het Oosterdokseiland (ODE) in Amsterdam. Het gebouw is ontworpen door het Oostenrijkse architectenbureau Baumschlager & Eberle en vernoemd naar een vermaard VOC-schip (1757-1769).

Door zijn ligging is Nijenburg zowel naar de stad als richting het IJ georienteerd. De entree ligt aan een plein dat de Oosterdokskade met de Oosterdoksstraat verbindt. Wie van hieruit naar de kantorenverdiepingen gaat, heeft een magnifiek uitzicht over het water én over de Amsterdamse binnenstad.

 

De gevels van Nijenburg zijn afgewerkt met donker beton en bronskleurige kozijnen. Het gebouw heeft – conform het idioom van Baumschlager & Eberle (ook de ontwerpers van een Solid op IJburg) – een klassiek-monumentale uitstraling.

 

Huurders

Nijenburg maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van Kavel 2 op ODE. De dynamiek van het eiland trekt trendbewuste bedrijven aan, waaronder TomTom en Vodafone Nederland (Vodafone heeft driekwart van het gebouw gehuurd). Hans Copier, Country Manager ING REIM NL: “In Nijenburg kunnen bedrijven volledig invulling geven aan de filosofie van ‘het nieuwe werken’. Het Oosterdokseiland biedt alle kwaliteiten die daarbij horen, namelijk een inspirerende omgeving in de binnenstad, uitstekende bereikbaarheid per OV, duurzaamheid en de mogelijkheid tot flexibele inrichting. Nijenburg is daarmee een waardevolle aanvulling op onze portefeuille.” Behalve Nijenburg worden op kavel 2 ook 83 woningen gerealiseerd en is er ruimte voor retail/horeca met een terras aan het Oosterdok.

 

Over Oosterdokseiland
Op het Oosterdokseiland (ODE) in het hart van Amsterdam direct naast het Centraal Station, verrijst een nieuw stuk binnenstad. Een gebied met hoogwaardige en moderne architectuur. Het meer dan 200.000 m2 omvattende ODE geeft nieuw elan aan wonen, werken, cultuur en verblijven op een prachtige plek in hartje Amsterdam. Bijzondere functies op het Oosterdokseiland zijn onder meer het eind mei geopende Mint Hotel, de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en het Conservatorium van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ook TomTom, Saturn, VaPiano en Vodafone hebben gekozen voor vestiging op ODE. 
 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel