Inzicht in meerkosten duurzame woningbouw

woensdag 23 maart 2011
timer 2 min
bbn adviseurs introduceerde in samenwerking met W/E adviseurs de nieuwe rapportage 'Inzicht in meerkosten van ambities'. Dit rapport geeft antwoord op de vraag: wat kost de beoogde GPR ambitie?

Met dit rapport kunnen ontwikkelaars, corporaties en gemeenten gefundeerde beslissingen nemen over duurzaam bouwen.

 

Meerkosten van duurzaamheid

De duurzaamheid van een woning wordt uitgedrukt in GPR prestatieniveaus. Hoe duurzamer de woning des te hoger de GPR score. Met dit rapport geeft bbn adviseurs gebruikers van GPR Gebouw inzicht in de kosten voor het realiseren van verschillende ambitieniveaus in duurzame woningbouw. Hogere prestatieniveaus leiden tot hogere investeringskosten. Daar staat tegenover dat er in de gebruiksfase sprake is van lagere woonlasten en een hoger comfort- en kwaliteitsniveau.

 

Actualisatie 2011

Reeds in 2009 verscheen het eerste rapport 'Inzicht in meerkosten van ambities' van de hand van bbn adviseurs. De ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen volgen elkaar snel op. O.a. door de aanscherping van wetgeving rondom de EPC-norm (energie prestatie coëfficiënt) voor woningen heeft bbn vorige week de nieuwe versie van het rapport gelanceerd. De vernieuwingen in deze rapportage liggen o.a. in de correctie naar het prijspeil van 2011 en het toevoegen van enkele woningtypes (hoek, twee-onder-een-kap en vrijstaand).

 

Download hier een samenvatting van het rapport.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel