Inspiratie voor gemeenten over circulaire openbare ruimte

vrijdag 12 april 2024

De organisatie van het Circulaire Openbare Ruimte Congres - 19 en 20 juni in Leiden - heeft de eerste sprekers en sessies bekendgemaakt. Bekijk het festivalprogramma en ontdek nu wat de sprekers voor je in petto hebben.

Tijdens het Circulaire Openbare Ruimte Congres delen diverse gemeenten hun circulaire reis. Het evenement is vooral bedoeld voor beheerders, ontwerpers, projectleiders, inkopers, beleidsmakers en marktpartijen die bezig zijn met de inrichting van circulaire openbare ruimten.

Concrete stappen

Een circulaire openbare ruimte is een kwestie van het gewoon dóen. En vooral samen, aldus de organisatie. Dat is wat je vaak hoort bij gemeenten en partijen die circulaire projecten doorlopen. Vallen, opstaan, leren en nieuwe inzichten vertalen naar het volgende project. Al doende leren, in iedere rol.
Om verder te komen, is het belangrijk om vanuit die verschillende rollen het geleerde te delen. Zodat iedereen met elkaar praat, anderen er hun voordeel mee kunnen doen, de gezamenlijke kennis blijft groeien en er samen concrete stappen worden gezet om de circulaire doelen te realiseren. Dit en veel meer staat centraal tijdens het Circulaire Openbare Ruimte Congres, dat samen met gastheer Leiden wordt georganiseerd op 19 en 20 juni.

Festivalterrein

Op het festivalterrein biedt de organisatie de deelnemers een gezonde dosis inspiratie, kennis, nieuwe contacten en concrete handvatten. Zodat zij in de komende periode de geleerde lessen kunnen toepassen én samen maximale en blijvende impact kunnen maken voor een toekomstbestendige leefomgeving.

Het congres is opgedeeld in twee dagen, die afzonderlijk te bezoeken zijn. Op 19 juni kun je fietsen en wandelen langs enkele circulaire hotspots in het Singelpark in het centrum van Leiden. Namens de gemeente Leiden zullen de ontwerpers Patricia Scholte, Frank Kalshoven en Inge van den Berg verschillende projecten toelichten en vragen beantwoorden. Daarna staat op 20 juni het hoofdcongres op het programma. Onder leiding van dagvoorzitter Daaf de Kok staan in een festivalachtige opzet kennisdelen en de praktijk voorop.

Programma, nieuwsbrief & aanmelden

Inmiddels zijn de eerste sprekers en sessies online gezet. Struin nu door het programma van het festival, ontdek de verschillende sprekers én welke partners je kunt ontmoeten. Houd verder de website in de gaten voor updates over de workshops, debatten, keynotes, walkshops en praktijksessies. Of abonneer je meteen op de nieuwsbrief. Direct aanmelden kan natuurlijk ook.