Inschrijftermijn Betonprijs 2021 verlengd tot en met 17 september

dinsdag 7 september 2021
Met de uitreiking van de Betonprijs biedt de Betonvereniging een podium aan toonaangevende bouwwerken in binnen- en buitenland om hiermee de kennis en kunde in de hele Nederlandse betonsector te vergroten. Inschrijving van projecten is verlengd tot en met vrijdag 17 september.

"Om iedereen die actief is in de (beton)bouwsector de kans te geven hun inschrijving goed voorbereid in te dienen, heeft de organisatie ervoor gekozen de inschrijftermijn te verlengen tot en met 17 september 2021," zegt Maikel Jagroep, directeur Betonvereniging. "We nodigen opdrachtgevers, architecten, aannemers, constructeurs en uitvoerende partijen in de betonsector uit om één of meerdere projecten in te zenden, waarin het materiaal beton op intelligente, verantwoorde, toekomstgerichte, waardevolle en/of inspirerende wijze is toegepast. De eerste inzendingen zijn binnen en de kwaliteit is hoog."

Uitreiking op 18 november in zes categorieën

De uitreiking van de 22ste editie van de Betonprijs vindt dit jaar live plaats tijdens het Beton Event 2021 op 18 november in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Inschrijven kan hier en staat open voor alle projecten binnen de (beton)bouwsector die in Nederland zijn gerealiseerd. Ook projecten die door Nederlandse bedrijven zijn gerealiseerd in het buitenland komen in aanmerking, indien Nederlandse betonexpertise een wezenlijke bedrage heeft geleverd. Uitreikingen vinden plaats over zes verschillende categorieën: Bestaande Bouw, Civiele Bouwwerken, Duurzame Bouw, Grensverleggende Bouw, Utiliteitsbouw en Woningbouw.

Jury Betonprijs 2021

Ingezonden projecten worden beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit professionals uit de gehele bouwsector. Voor Betonprijs 2021 is de jurysamenstelling als volgt: 

  • Peter Gossink, directeur Lijninfra Zwaar Heijmans Centrale Projecten - Heijmans
  • Marten Klein, Directie Ingenieursbureau - Gemeente Amsterdam
  • Machteld Kors, Director Strategic Development - UNStudio
  • Rudi Roijakkers, Registered Consulting Engineer – ABT Groep
  • Peter Struik, Hoofdingenieurdirecteur - Rijkswaterstaat
  • Reinald Top, eigenaar en Principal Architect - Zwarts Jansma Architecten
  • Gert van der Wegen, directeur - SGS Intron B.V.

Elk genomineerd project dingt verder automatisch mee voor de Toekomstprijs. Studenten stemmen daarbij op hun favoriete project onder de genomineerden. Eind oktober worden de genomineerden bekend gemaakt via de social media kanalen van de Betonvereniging. Uitreiking van de 22ste editie vindt live plaats tijdens het Beton Event 2021 op donderdag 18 november 2021 in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.
 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.