Innovatieve inrichting zorggebouwen

donderdag 16 september 2010
timer 1 min
Werken aan de Zorg is een inventarisatie van de resultaten van het beleid dat het ministerie van VWS de afgelopen jaren heeft gevoerd. Op 15 september is  op het ABN AMRO hoofdkantoor op de Amsterdamse Zuidas het onderzoek naar Bouw en Diversiteit van Wonen in de zorg gepresenteerd.

Onderzoeksbureau Plexus concludeert op basis van een brede consultatie onder zorgbestuurders en bureaustudie, dat de verschuiving van de financiële verantwoordelijkheden en de daarbij behorende risico’s een meer innovatieve inrichting van gebouwen tot gevolg heeft gehad. Ziekenhuizen bouwen en verbouwen nu doelmatiger. Ook in de care – de verpleging en verzorging – zijn er verschuivingen op het gebied van bouw en diversiteit van wonen.

 

Ter bevordering van de kwaliteit van leven van patiënten heeft het ministerie van VWS de afgelopen jaren extramuralisering bevorderd. Patiënten kunnen nu langer thuis of in een vertrouwde omgeving verzorgd worden. Bovendien is het aantal eenpersoonskamers gestegen van 35 % in 1992 naar 79 % in 2007. Daardoor is ook binnen de zorginstellingen de kwaliteit van leven toegenomen.

 

Download Bouwen en Diversiteit van Wonen

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel