Hurkse Bogen klaar voor de toekomst

woensdag 24 januari 2024

In 1953 werd op het toen nog lege bedrijventerrein De Hurk een eerste bedrijfshal voor Philips gebouwd; een echte blikvanger. Nu, jaren later, wil pandeigenaar en bouwer Goevaers het pand renoveren voor de volgende generaties huurders. Hierbij krijgt het dak een nieuwe, isolerende dakbedekking, waarbij de lichtstraten op het dak met Triflex worden afgedicht. Wij spraken over dit project met Coen Huijbers (Huijbers Dakbedekkingen BV).

De uitdaging

Bij de renovatie van het dak kwamen de nodige uitdagingen kijken. Huijbers vertelt: “Neem de lichtstraten: die moesten in ere worden hersteld, maar er zat geen waterkering aan. Daarvoor moesten wij dus een oplossing verzinnen. Ook bij de Fusée-daken zelf kwamen uitdagingen kijken. Zo moesten we de isolatie verlijmen met de ‘toging’ van het dak. Er moesten zo min mogelijk oneffenheden zichtbaar zijn. We moesten dit op de getoogde manier aanbrengen en mochten niks schroeven.”

De oplossing

Voor het afdichten van de lichtstraten op het dak werd Triflex als oplossing gekozen. Daarbij werd het Triflex ProDetail systeem gebruikt. Dit is een hoogwaardig, vloeibaar en scheuroverbruggend daksysteem dat elk dakdetail als een tweede huid duurzaam omsluit. Hoeken, opstanden en andere kritische details worden ondoordringbaar en naadloos afgedicht. Huijbers vertelt: “Wij wilden bij dit project graag met Triflex werken, omdat dat volgens ons de enige goede oplossing is om de waterdichtheid tussen de betonnen lichtstraten en de pvc dakbedekking te waarborgen.”

Coen Huijbers, Huijbers Dakbedekkingen BV: “Wij wilden bij dit project graag met Triflex werken, omdat dat volgens ons de enige goede oplossing is om de waterdichtheid tussen de betonnen lichtstraten en de pvc dakbedekking te waarborgen”.

Het proces

“Wij werken veel samen met de opdrachtgever van dit project en zodoende werden wij gevraagd om een offerte uit te brengen en mee te denken over een passende oplossing voor de dakrenovatie voor de Fusée-daken. Toen deze oplossing eenmaal stond, konden we beginnen met het uitvoeren. We zijn begonnen met het isoleren van de Fusée-daken. Daarna hebben we nieuwe dakbedekking over het gehele dak aangebracht. Vervolgens hebben we alle doorvoeren en poeren van de technische installaties ingewerkt en daarna ook de grote details. Momenteel zijn we bezig met het leggen van de laatste hand aan de daktrimmen en lichtstraten. De verwachting is dat dit in januari helemaal klaar is”, aldus Huijbers.

Het resultaat

Vanuit Triflex zijn wij trots dat onze producten werden gebruikt bij de renovatie. Het dak is volledig waterdicht en naar wens gerenoveerd. Huijbers sluit af: “Het is een uitdagend project geweest, maar het resultaat mag er zeker zijn. Ik ben trots op het eindresultaat.”

Bron: Triflex