Hoogtepunt voor multidisciplinair centrum in Rotterdam

dinsdag 28 juni 2011
timer 2 min
Op vrijdag 1 juli aanstaande bereikt de multifunctionele accommodatie ’t Slag het hoogste punt en daarmee ook zijn definitieve omvang. In de toekomst biedt multifunctioneel centrum ’t Slag voorzieningen voor zorg en welzijn aan het Sandelingplein in Vreewijk. Het Sandelingplein vormt een belangrijk knooppunt tussen de wijken Bloemhof, Hillesluis en Vreewijk.

In ’t Slag komen onder andere de bibliotheek, apotheek en geïntegreerd eerstelijns gezondheidscentrum Randweg. Hiernaast zijn diensten als de kinderopvang, jeugd- en ouderenzorgorganisatie, thuiszorgaanbieders en onderwijsvoorzieningen denkbaar. multidisciplinair centrum terecht kunnen.

 

Het ontwerp is van Koos Kok, MASSA Bureau voor Architectuur. Kok trekt een metselwerk gevel om het gebouw heen en volgt een oplopende daklijn waardoor de glazen gevel op straatniveau steeds verder vrijkomt. In de schil zijn vierkante, diepliggende ramen, opgenomen, die min of meer toevallig over de gevel uitgestrooid lijken.

 

Achtergrond multifunctioneel Centrum ’t Slag
Het leven in een wijk bestaat niet alleen uit wonen. In 2007 is daarom vanuit het project ‘Samen werken, samen wonen, samen leven in Feijenoord’, het initiatief ontstaan om een multifunctioneel centrum aan het Sandelingplein in Vreewijk te ontwikkelen. Met woningcorporatie Com·Wonen als ontwikkelaar. De corpoartie ziet het als haar maatschappelijke taak om dit multifunctioneel centrum samen met de gebruikers te realiseren. Om de bewoners hier straks welkom te laten voelen, ontwierp Massa bureau voor architectuur in opdracht van Com·wonen een vriendelijk ogend gebouw dat zich geheel invoegt in de omgeving. Het wordt een oplopend gebouw met afgeronde hoeken en veel glas op de benedenverdieping. Daarbij wordt er energiezuinig en milieubewust gebouwd. Samenwerken met alle partijen om te komen tot goede voorzieningen, leefbaarheid en veiligheid in de wijken waar het nu en in de toekomst prettig wonen is.

Planning bouwwerkzaamheden
Het streven is ’t Slag in het eerste kwartaal van 2012 op te leveren.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel