Hoogste punt appartementencomplex De Rembrandt.

donderdag 16 december 2010
timer 2 min
In opdracht van Wooninc. maakte van aken architecten het ontwerp voor een complex van 61 woonstudio’s, 15 appartementen en een commerciële ruimte. Studio’s zijn uitgerust met woonmachines.

Het appartementencomplex bestaat uit zeven verdiepingen. De begane grond is bestemd voor de commerciële ruimte en een fietsenstalling voor de bewoners. De studio’s en appartementen bevinden zich op de zes verdiepingen daarboven. De woonstudio’s variërend van 40 tot 60 vierkante meter zijn bestemd voor jongeren tot 30 jaar. De 15 ruime appartementen variëren van 90 tot 110 vierkante meter.

 

Robuust van buiten, licht van binnen

De buitenkant van het gebouw heeft een moderne en robuuste uitstraling. Erkers steken een meter buiten de gevel en zijn aan twee kanten transparant. Grove metselwerk zorgt voor robuustheid en biedt als het ware bescherming tegen het ‘drukke’ stadsleven. De binnenkant van het gebouw heeft daarentegen een zachte uitstraling.

 

Woonmachine

Een innovatieve woonmachine maakt in De Rembrandt haar debuut. Alle woonstudio’s worden uitgerust met een ruimtebesparende multifunctionele kubus van 2,70 bij 2,30 meter. Daarin zijn alle essentiële woonfuncties geïntegreerd, zoals een badkamer met douche, toilet, keuken en opbergruimte. De woonmachine is speciaal ontwikkeld voor kleinere betaalbare woningen. De eerste wordt naar verwachting in februari 2011 geïnstalleerd.

 

 www.vanakenarchitecten.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel