Hoe willen senioren wonen: boekje over woonwensen -en eisen

dinsdag 3 mei 2011
timer 2 min
De Senioren Kerngroep van De Kombinatie in Zeist verzamelde de wensen en eisen die senioren aan hun woning en woonomgeving in het boekje ‘Ballonnetje oplaten’. De Kombinatie ziet het boekje als een welkome aanvulling op de eigen eisen aan nieuwbouw voor senioren.

Jannie Dijkstra namens de Senioren Kerngroep van de Kombinatie overhandigde het eerste exemplaar van het boekje: ‘Ballonnetje oplaten’ aan Willem de Bruin, directeurbestuurder van de Kombinatie.

Niet over één nacht ijs
Het boekje is een geactualiseerde versie van het eerder verschenen Groene Boekje. Bij de samenstelling van het boekje is de Senioren kerngroep niet over één nacht ijs gegaan. Ze bezochten alle seniorencomplexen van de Kombinatie en kregen een rondleiding door de gebouwen van St. Joseph in Hilversum. Een complex waar wonen en zorg op een mooie manier zijn gecombineerd. Op basis van die bezoeken, de ervaringen van de bewoners in de complexen en de eigen ervaringen is het nieuwe boekje samengesteld.

Belangenbehartiging voor senioren
De Senioren Kerngroep behartigt de belangen van alle senioren die een woning (gaan) huren bij de Kombinatie. De wensen van senioren zijn vaak net iets anders. Bijvoorbeeld op het gebied van recreatie- en zorgvoorzieningen. De kerngroep treedt op als klankbordgroep voor de Kombinatie over onderwerpen die relevant zijn deze doelgroep.

De Senioren Kerngroep overlegt regelmatig met de Kombinatie. Zij wordt betrokken bij de ontwikkeling- en uitvoeringsfase van toekomstige bouwprojecten voor senioren. Zo houden zij invloed op het realiseren van het ontwerp, de tekening en het bestek. De eigen belevenissen en ervaringen met het wonen in een seniorenwoning van de Kombinatie spelen hierbij natuurlijk een belangrijke rol.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel