Het Nieuwe Werken in futuristisch kantoor

donderdag 23 juni 2011
timer 2 min
Het nieuwe hoofdkantoor van het Noordwijkse softwarebedrijf Decos heeft schuine wanden, een opvallende ijsblauwe huid en doorlopende raamstroken. Een inspirerende werkomgeving en ontmoetingsplek toegesneden op Het Nieuwe Werken. Binnen bevinden zich grote werkvloeren met open vides aan de gevels, inspirerende vergaderzalen - waaronder een innovatieve brainstormruimte en ruimtes voor staand vergaderen - en een intieme coffeecorner.

Jeroen Simons en Saxon-Lear Duckworth van Inbo, de ontwerpers van het  hoofdkantoor van softwarebedrijf Decos lieten zich inspireren door de morfologie (en impact) van een meteoriet  

 

Ontwerpconcept

De inspiratie voor het ontwerpconcept werd in de directe context gevonden. Het gebouw ligt op het Space Business Park te Noordwijk naast ESTEC. Naast allerlei disciplines wordt hier het heelal afgezocht naar kometen en meteorieten.

 

Het Nieuwe Werken

Decos is met haar bijzondere bedrijfsfilosofie koploper in het ongebonden aan plaats kunnen werken. De volledig papierloze organisatie maakt het mogelijk om op een geheel nieuwe wijze na te denken over de hedendaagse kantooromgeving. De futuristische vorm van het gebouw is mogelijk doordat Decos volledig Het Nieuwe Werken omarmt: alle processen en administratie zijn volledig digitaal, waardoor er geen kasten en opslagruimtes nodig zijn. Dit nieuwe werken gebeurt bij Decos heel natuurlijk, omdat zij hun eigen technologie gebruiken. Alle administratie is online en het grootste gedeelte van de werkplekken zijn flexplekken, waar medewerkers inloggen met hun laptops.


Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel